Yeniden Refah Partisi Milletvekili Suat Pamukçu istifa etti! Partinin temel görüşüne uymayan adaylar belirlendi

Son dakika haberleri... Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu istifa ettiğini duyurdu. Pamukçu, partinin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını ve aday belirleme süreçlerinde partinin temel görüşüne uymayan adayların belirlendiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Suat Pamukçu istifa etti! Partinin temel görüşüne uymayan adaylar belirlendi

Son dakika haberleri - Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu partiden istifa ettiğini duyurdu. 

Suat Pamukçu istifa gerekçesi

Suat Pamukçu istifasına gerekçe olarak, “Kurucusu olduğum Partimizin son genel seçimlerden sonra Kuruluş İnancı ve Felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim.” ifadelerini kullandı. 

Suat Pamukçu, Cumhurbaşkanı Erdoğan

Partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldı

Suat Pamukçu açıklamasında şunları kaydetti:

“Kurucusu olduğum Partimizin son genel seçimlerden sonra Kuruluş İnancı ve Felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de Partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım.”

YRP'nin vekil sayısı 4'e düştü

Suat Pamukçu’nun istifasının ardından Yeniden Refah Partisi’nin TBMM’deki milletvekili sayısı 4’e düştü.

Suat Pamukçu, Refah Partisi Bayburt 20. Dönem Milletvekili ve Fazilet Partisi 21. Dönem Milletvekilliği yaptı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Yeniden Refah Partisi İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı olarak girdiği seçimlerde 28. Dönem Milletvekili olarak meclise girdi.