Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarma kararı aldı! Milletimiz ittifak istemiyor

Son dakika haberleri... Yeniden Refah Partisi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti ile işbirliği yapmama kararı aldı. Fatih Erbakan, İstanbul, Ankara ve İzmir'de belediye başkan adayını çıkaracaklarını duyurdu. Erbakan, adaylarını 10 Şubat'ta Ankara'da ilan edeceklerini belirtti.

Yeniden Refah Partisi, İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarma kararı aldı! Milletimiz ittifak istemiyor

Son dakika haberleri... 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer alan Yeniden Refah Partisi bir süredir AK Parti ile 31 Mart yerel seçimleri için yaptığı işbirliği görüşmelerinde son kararını açıkladı. 

Yeniden Refah Partisi 31 Mart'ta ittifak yapmayacak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezi önünde yaptığı basın toplantısında 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti ile ittifak yapmayacaklarını açıkladı. Erbakan, milletin ve teşkilatların ittifak istemediğini söyledi. 

Genel Başkan Erbakan, yaptığı konuşmada 31 Mart yerel seçimlerinin favori partisi olduklarını söyleyerek üye sayılarının 411 bin 300 olduğunu açıkladı. 5 ayda 150 bin üye kazandıklarını açıklayan Erbakan, yerel seçimlere 500 bin üye ile girmek isteklerini belirtti. 

AK Parti 14 Mayıs için yaptığımız mutabakata uymadı

14 Mayıs 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı içerisinde yer aldıklarını hatırlatan Fatih Erbakan, AK Parti ile yaptıkları mutabakat metninin hiçbir maddesine uyulmadığını aksine tam tersi yönünde işler yapıldığını söyledi. Erbakan, iktidarın Gazze konusunda gereken adımları atmadığını ifade etti. 

Milletimizin bizden beklentisi

Genel Başkan Fatih Erbakan, partililerin yerel seçimlerde kendi adaylarını görmek isteklerini belirterek, "Elbette ki bizim önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir." dedi.

Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60'ının seçime ayrı girmek istediğini ancak bu seçimde teşkilatın yüzde 90'ının bu karardan yana olduklarını belirtti.

14 Mayıs seçimlerindeki Millet İttifak'ının bu seçimlerde ittifak yapmadığını ifade eden Erbakan, yerel seçimlerde ittifak olmasının elzem olmadığını söyledi.

Fatih Erbakan'ın 3 Şubat açıklamaları şöyle;

"Bu mutabakat metni sayesinde ilkelerimizin arkasında durduk, başka bir talebimiz olmadı. Ancak üzülerek gördük ki 14 Mayıs için ortaya koyduğumuz mutabakat metininde yazanların tersi ortaya koyuldu. İşte 2024 bütçesi, emeklinin ve dar gelirlilerin içinde bulunduğu durum bunun en önemli göstergeleridir. Zam yağmurları da bunun başka bir göstergesi. İktidarın Gazze konusunda adım atmadığını da üzülerek görüyorum. İsrail Büyükelçisinin kovulması, Tel-Aviv'deki büyükelçimizin geri çekilmesi. Ticari ilişkilerin durdurulması gibi adımlar atılmadı ve 30 bin insanımız göz göre göre katledilmiştir.İktidarda bulunanlar miting yapmak dışında hiçbir adım atmamışlardır.

Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor

Müzakere sürecinde karşımıza 5 sebep çıktı. Bu seçimin 14 Mayıs'tan önemli bir farkı olduğunu gördük. Milletimiz bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. 14 Mayıs'ta milletimiz fedakarlık yaparak ittifak istiyordu.

Bizim önceliğimiz milletimizin bizden beklentisidir. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde milletimizin bizden beklentisi dikkate alarak Cumhur İttifakı içinde yer almıştık ancak bu seçimde millet ittifakın içinde yer almamızı istemiyor.

Teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyor

İkinci sebep, teşkilatlarımız da ittifakın içinde yer almamızı istemiyordu. Bir önceki seçimde teşkilatların yüzde 60'ı istemiyordu, bu seçimde yüzde 95'i istemiyor.

Beka seçimi olarak bakmıyoruz

Üçüncüsü, biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz.

Dördüncü husus da 14 Mayıs'taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.

AKP bize adil tekliflerle gelmedi

Beşinci husus, AKP ile yapılan görüşmelerde AKP'nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık.

Madem İstanbul ve Ankara'nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı.

Adaylarımızı 10 Şubat'ta ilan edeceğiz

AKP ile bu seçimlerde ittifak yapmamak, Ankara, İstanbul ve İzmir'de de kendi adaylarımızı çıkarmaya karar verdik. Bu üç şehirdeki adaylarımızı 10 Şubat'ta Ankara'da ilan edeceğiz.