Yeniden deprem olacak mı? Milyonların sorusuna Naci Görür'den yanıt geldi!

Vatandaşın arama motorlarında en çok arattığı deprem sorusuna Naci Görür'den yanıt geldi. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür canlı yayında depreme dair önemli açıklamalarda bulunurken milyonlarca kişinin sorduğu soruyu yanıtladı.

Yeniden deprem olacak mı? Milyonların sorusuna Naci Görür'den yanıt geldi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından geçtiğimiz akşam Hatay merkezli deprem yaşandı. Bölgede art arda yaşanan depremler vatandaşların büyük ölçüde panik yapmasına neden olurken geçtiğimiz akşam Hatay'da yaşanan depremde 6 kişi hayatını kaybetti.

Hatay'da meydana gelen depremin ardından yaralı sayısı 294 olurken milyonlarca kişi aynı soruyu sordu. Deprem bölgesinde bir daha depremin yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu olurken vatandaşlar arama motorlarında depreme yönelik araştırmalarını yapmaya devam ediyor. Peki bir daha deprem olur mu? Deprem bir daha ne zaman olur?

BİR DAHA DEPREM OLUR MU?

Vatandaşın arama motorlarında en çok arattığı deprem sorusuna Naci Görür'den yanıt geldi. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür canlı yayında depreme dair önemli açıklamalarda bulunurken milyonlarca kişinin sorduğu soruyu yanıtladı. Adana havzası ve Hatay bölgesinde dikkat edilmesi gerektiğini belirten Naci Görür açıklamasında ''Bir yerde deprem olduğu zaman açığa çıkan enerjinin bir kısmı da o fayın uzanımına göre örneğin kuzey güney uzanıyorsa bir kısmı kuzeyine bir kısmı güneyine enerji transfer edilir. Yani tümüyle enerji boşalıp atmosfere dağılmaz. Bir kısmı iki uca doğru transfer edilir.

Kahramanmaraş depremleri olduğunda dedik ki güneyde Adana havzasına ve Hatay yöresine dikkat etmek gerekiyor. Oralarda da kırılmamış faylara enerji transferi olacağı için kırılıp deprem üretebilirler. Şimdi Hatay'da bu deprem oldu. 6,4 küçük değil. Daha Türkiye sınırları içerisinde Ölüdeniz fayında yani Maraş'tan Hatay'a kadar olan kısımda büyük bir deprem beklemiyoruz. Belki Türkiye sınırları dışarısında olursa o da bizi şu an pek ilgilendirmiyor.'' dedi. 

BİR DAHA DEPREM NE ZAMAN OLACAK?

Adana'ya dikkat çeken Naci Görür o tarafta daha dikkatli olunması gerektiğini belirtirken açıklamalarında ''Adana'da biraz dikkatli olmak gerekiyor. Orayı bekliyoruz çünkü orada Doğu Anadolu fayının kolları var. Oraya enerji transfer edilmiş olabilir, onlardan biri tetiklenmiş olabilir ve deprem üretebilir. Adana'da dikkatli olmak lazım.

Bir bu Maraş depremleri özellikle Malatya civarlarında Sürgü fayı kırılınca 7.6, belki Malatya fayı batısında, kuzeyinde Ovacık fayı ve daha doğuya doğru gidince Karakoçan fayında da biraz enerji transferi olmuş olabilir. Oralara da dikkat edilmesi lazım. Hem halk bilsin, hem yerel yönetimler bilsin yani bir bakıma teyakkuzda olmak bakımından.'' ifadelerine yer verdi.

Etiketler: deprem