Yeni yıl öncesi iş ilanları arka arkaya gelmeye başladı! Bu kez Hâkimler ve Savcılar Kurulu ilan yayımladı! Tam 6 kişi alınacak

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen vatandaşlar için Hâkimler ve Savcılar Kurulu yeni bir ilan yayımladı. Personel alacak olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, alacağı personelin taşıması gereken şartları açıkladı.

Yeni yıl öncesi iş ilanları arka arkaya gelmeye başladı! Bu kez Hâkimler ve Savcılar Kurulu ilan yayımladı! Tam 6 kişi alınacak

Kamu kurum ve kuruşlarının gerçekleştirdiği personel alımlarına bir yenisi daha eklendi. Genel merkez bünyesinde istihdam etmek üzere yeni personel alımları gerçekleştirecek olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, bugün Resmi Gazete’de bir ilan yayımladı. Yayımladığı ilanda açık pozisyondan kaç kişi alınacağına kadar bilgi veren Hâkimler ve Savcılar Kurulu, alınacak olan personellerde aranacak olan şartları da kamuoyu ile paylaştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda; “Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (A) fıkrası kapsamında istihdam edilmek üzere Hâkimler ve Savcılar Kurulu Personeli Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 2022 yılı KPSS puanı esas alınarak yapılacak yarışma (uygulamalı ve sözlü) sınav sonucu ve öğrenim durumuna göre 10’uncu dereceli 2 ve 9’uncu dereceli 4 kadro olmak üzere toplam 6 veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımı yapılacaktır” ifadelerini kullanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, başvuru takvimine ilişkin detaylı bir bilgi verdi.

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU, 6 YENİ PERSONEL ALACAK

Yeni yıl öncesi iş ilanları arka arkaya gelmeye başladı! Bu kez Hâkimler ve Savcılar Kurulu ilan yayımladı! Tam 6 kişi alınacak - Resim : 1

Bu ay 6 yeni veri hazırlama ve kontrol işletmeni alımı yapacak olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, alımlarına ilişkin detaylı bir bilgi verdi. 23 Aralık 2022 tarihine kadar açık olan pozisyona başvuruların devam edeceğini belirten Hâkimler ve Savcılar Kurulu, başvuruların Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Emniyet Mahallesi’nin Mevlana Bulvarı’nın 36 numaralı binasında bulunan genel merkez binasına bizzat tapılması gerektiğini bildirdi. Öte yandan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, başvuruların ne zaman başlayacağını da açıkladı.

Başvuruları 19 Aralık 2022 tarihinde başlatacak olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, internet sitesinden temin edilen başvuru formunun doldurulduktan sonra başvuruların şahsen yapılması gerektiğini belirtti. Başvuruları sadece mesai saatleri içerisinde alacak olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, şartları taşıyan adaylardan 30 kişinin önce uygulama ardından ise sözlü sınava tabi tutulacağını açıkladı. Uygulama sınavını 7 Ocak 2023 tarihinde yapacak olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, sözlü sınavını ise 24 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştireceğini ifade etti.

BAŞVURU İÇİN EN AZ 70 PUAN İSTENİYOR

Yeni bir alım gerçekleştirecek olan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, yapacağı alım kapsamında personelde arayacağı şartları da açıkladı. Bu kapsamda Devlet Memurları Kanunu’nun 48.maddesindeki tüm genel şartları adayların taşımasını bekleyen Hâkimler ve Savcılar Kurulu, aynı zamanda son başvuru tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak ya da başka bir deyişle 1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olmayı şart olarak koydu. Öte yandan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, KPSS şartına ilişkin de açıklama yaptı.

Alacağı pozisyon için fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmayı veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmayı şart koşan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, aynı zamanda 2022 yılı KPSS sınav sonucuna göre alım yapacağını bildirdi. Pozisyon için istediği KPSS sınav türü ve puanını da açıklayan Hâkimler ve Savcılar Kurulu, konuya ilişkin açıklamasında; “ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları KPSSP(3), ön lisans mezunları KPSSP(93) ve lise mezunları KPSSP(94) puan türünden en az 70 puan almış olmak şarttır” ifadelerine yer verdi.