Yatırımınızı yapabilecek olsaydınız, bu madenlere yapmalıydınız! Bir gramı bile 61 trilyon dolar ediyor! Böyle bir fiyat yok!

Çıkarması tahmin edilenden de zor olan madenlerin hepsi aynı değerde olmuyor. Değerli maden deyince herkesin aklına altın gelse de bu listede yer alan madenlerin değerine ulaşmak altın açısından hayal görünüyor.

Yatırımınızı yapabilecek olsaydınız, bu madenlere yapmalıydınız! Bir gramı bile 61 trilyon dolar ediyor! Böyle bir fiyat yok!

Doğada bulunan binlerce madenin bazıları bilinse de çoğu sık rastlanmadığı ya da gündelik yaşamda pek de kullanılmadığı için önemsenmiyor. Oysaki, madenler kullanım alanları ya da sık karşılaşılmasına göre değil; tam aksine daha az rastlanan ve ekonomik etkenlerce belirlenen Tenör değerlerine sahip olan madenler, cevher olma özelliğini taşıyor. Cevherlerin ise 1 gramı bile servet değerinde olduğu için tahmin edileceğinden çok daha yüksek meblağlara satılıyor.

Sanayiden teknolojiye pek çok alanda kullanılan madenler, doğada kendiliğinden var olan ve çıkarılması kadar işlenmesi de zor olan kaynaklar oluyor. Bu nedenle her madeni çıkarmak da işlemek de pek mümkün olmuyor. Ancak bazı madenler bulunuyor ki, onlar doğada bulunması zor olsa da bulanı 1 gramıyla bile zengin edebiliyor.

1 GRAMI BİLE SERVET DEĞERİNDE OLAN MADENLER LİSTESİ PEK DE KABARIK DEĞİL

Yatırımınızı yapabilecek olsaydınız, bu madenlere yapmalıydınız! Bir gramı bile 61 trilyon dolar ediyor! Böyle bir fiyat yok! - Resim : 1

1 gramı bile servet değerinde olan madenler deyince kulağa abartılı gelebilir, ancak gerçekten servet değerinde! Bu madenlerden biri olan Antimatter ya da Antimadde’nin 1 gramı tam 62 trilyon dolar yapıyor. Dünyanın en pahalı maddesi olan Antimatter’in uzay yakıtı olarak kullanılabileceği de düşünülüyor. Ancak, uzmanlar, bu kullanım türü için hem pahalı hem de ileri bir teknolojiye sahip olmanın şart olduğunu söylüyor.

Antimatter’dan sonra ne söylesek ucuz kalsa da dünyanın en pahalı madenlerinden bir diğeri "Stardust" uydusunun uzayda "Wild II" adlı kuyrukluyıldızdan topladığı tozun gramına verilen isim olan Kuyrukluyıldız Tozu oluyor. Değeri 28 milyar euro olan bu maddenin Güneş Sistemi'nin ilk zamanlarına ait olduğu düşünülüyor. Listede yer alan Trityum’un ise 1 gramı 30.000 dolar civarından satılıyor.

PIRLANTA DA LİSTEDE VAR

Gram bazında dünyanın en pahalı bir diğer madeni olan Kaliforniyum 252, gerçekte herhangi bir pratik kullanım olmayan maden olmasıyla dikkat çekiyor. İlk kez 1950 yılında keşfedilmiş olan Kaliforniyum 252’nin 1 gramı ise 27 milyon dolar değerinde.

Öte yandan 1 gramı 55.000 dolar olan Pırlanta en bilindik değer madenlerden biri olurken; listenin sonunda yer alan Painite pek de tanınmıyor. 1 gramı 9.000 dolar olan Painiete, nadir bulunan bir borot minerali olarak tanımlanıyor.

Etiketler: yatırım, maden