Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya'lılar dikkat! Bu Kez kolay kurtuluş yok. Cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi etkili olacak

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Marmara bölgesinde uzun süredir beklenen yağışların sonunda etkili olmaya başladığını duyurdu. Ökten, Kocaeli, İstanbul, Yalova ve Sakarya’da yağışların cuma gününden pazartesi gününe kadar devam edeceğini belirtti.

Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya'lılar dikkat! Bu Kez kolay kurtuluş yok. Cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi etkili olacak

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Marmara bölgesinde uzun süredir beklenen yağışların sonunda etkili olmaya başladığını duyurdu. Ökten, Kocaeli, İstanbul, Yalova ve Sakarya’da yağışların cuma günü

Yağışların Etkisi Nasıl Olacak?

Ökten’in paylaşımına göre yağışlar bölgede serinlik getirecek. Yağmur sesinin güzel olduğunu söyleyen Ökten, yağışların Avrupa yakasına doğru hareket ettiğini ifade etti. Ökten, yağışların bu en hafifi olduğunu ve bundan sonrakilerin daha etkili olacağını da ekledi.

Yağışlar Ne Zaman Bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre Marmara bölgesinin geneli ile Trakya kesimlerinde aralıklı ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Yağışların cuma günü başlayıp pazartesi gününe kadar süreceği tahmin ediliyor. Yağışların özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Balıkesir’in kuzeyi ile Çanakkale’nin doğusunda etkili olması bekleniyor.

Marmara bölgesinde yağış ne zaman bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Marmara bölgesinde yağış pazartesi gününe kadar devam edecek. Pazartesi gününden sonra yağışların yerini güneşli havaya bırakması bekleniyor.

Marmara bölgesinde yağışın etkisi nasıl olacak?

Marmara bölgesinde yağışın etkisi hem sıcaklık hem de nem oranında düşüş olarak görülecek. Yağışlı havalarda sıcaklık ortalama 5-10 derece azalacak. Nem oranı ise %80-90 seviyelerinden %60-70 seviyelerine inecek.

Marmara bölgesinde yağış neden uzun sürdü?

Marmara bölgesinde yağışın uzun sürmesinin nedeni atmosferdeki yüksek basınç alanının yerini alçak basınç alanına bırakmasıdır. Alçak basınç alanı, havanın yükselmesine ve yoğunlaşmasına neden olur. Bu da yağış oluşumunu tetikler. Alçak basınç alanının hareketi ise rüzgar yönüne bağlıdır. Rüzgar yönünün değişmesiyle alçak basınç alanı da yer değiştirir ve yağış durur.