Yalı Çapkını Orhan kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını Orhan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Emre Altuğ, Yalı Çapkını dizisinde Orhan karakterini canlandıran başarılı bir şarkıcı ve oyuncudur. Peki, Emre Altuğ kimdir, kaç yaşındadır, hangi projelerde yer almıştır? İşte Emre Altuğ’un hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.

Yalı Çapkını Orhan kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını Orhan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Emre Altuğ, Yalı Çapkını dizisinde Orhan karakterini canlandıran başarılı bir şarkıcı ve oyuncudur. Peki, Emre Altuğ kimdir, kaç yaşındadır, hangi projelerde yer almıştır? İşte Emre Altuğ’un hayatı ve biyografisi hakkında merak edilenler.

Yalı Çapkını dizisinin Orhan'ı kimdir? Kim oynuyor?

Yalı Çapkını dizisinin Orhan karakterini Emre Altuğ canlandırmaktadır.

Yalı Çapkını Orhan kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını Orhan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 1

Emre Altuğ kimdir?

Emre Altuğ, 14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul’da doğmuş, lise ve üniversite eğitimini tiyatro üzerine tamamlamıştır. 1990’lı yıllarda vokalistlik yapmaya başlayan Altuğ, 1999 yılında ilk albümü İbret-i Alem’i çıkarmıştır. Birçok dizi, film ve tiyatro oyununda rol alan Altuğ, son olarak Yalı Çapkını dizisinde Orhan karakterini oynamaktadır. 2008 yılında Çağla Şıkel ile evlenen Altuğ, 2015 yılında boşanmıştır. Altuğ’un iki erkek çocuğu vardır.

Emre Altuğ'un hayat hikayesi

Emre Altuğ, 14 Nisan 1970 tarihinde ev hanımı anne ve diş hekimi babanın ikinci oğlu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Çocukluğu Levent ve Akatlar’da geçti. İlkokulu Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğretim Okulu’nda bitiren Altuğ, eğitim hayatına Şişli Terakki Lisesi’nde devam etti. Ortaokuldan itibaren tüm ilgisi koro, gitar ve tiyatro ya yönelen Altuğ, liseden mezun olduktan sonra İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi. 1990’lı yıllarda, dönemin ünlü sanatçıları olan Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi isimlerle vokalistlik yapmaya başladı. Vokallik yaptığı sırada tiyatrodan da uzak kalmayan Altuğ, o dönem 3 sezon boyunca Haldun Dormen tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda rol aldı. 2000 yılı tiyatro sezonunda Haldun Dormen tarafından sahnelenen, başlıca rollerinde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün’ün yer aldığı geniş bir kadroya sahip olan Bir Kış Öyküsü müzikalinde oynadı.

Yalı Çapkını Orhan kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını Orhan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 2

1998 yılında Topkapı Müzik’le ilk albümünü yapmak üzere anlaştı. İki yıl süren çalışma sonunda İbret-i Alem ortaya çıktı. İbret-i Alem’in 1999 yılındaki başarısyla beraber, 100’den fazla konser verdi. Şırnak, Silopi’de verdiği konserle ilk konser veren sanatçı ünvanını kazandı. İlk albümünün ardından Mustafa Uğurlu ve Arzu Yanardağ’ın oynadığı Asansör filminde rol aldı. Ayrıca Asansör film müzikleri albümünde söz, müzik ve yorumu kendine ait olan şarkılarla yer aldı. Sonraları eski Türk filmlerinin yeniden çekilmesi projesinde rol alan sanatçı, Ağaçlar Ayakta Ölür ve Halk Çocuğu gibi filmlerde oynadı. Askerliğini 2001 yılında Zonguldak’ta yaptı. Askerliğinin ardından Aralık 2002 de vizyona giren Kolay Para adlı sinema filminde başrolü Mustafa Uğurlu ve Şebnem Dönmez’le paylaştı. 21 Şubat 2003’te Sıcak adlı ikinci albümünü, 2004 yılında da Dudak Dudağa adlı üçüncü albümünü çıkardı. 2005 yılında oynadığı Sensiz Olmuyor dizisinin jenerik müziği ve bir Selami Şahin parçası olan şarkıyla çıkardığı Sensiz Olmuyor adlı single albümünün bütün gelirlerini Baba Beni Okula Gönder kampanyasına bağışladı. Kişiye Özel’i 2 Haziran 2007 tarihinde piyasaya sürdü ve bu albümden 3 farklı şarkıya klip çekti.

Yalı Çapkını Orhan kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını Orhan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 3

2010 yılında Çifte Kavrulmuş ve Sev Diyemem şarkılarını yayınlayan Altuğ, aynı zamanda Emre Altuğ’dan adlı bir maxi single albümü çıkardı. Bu şarkıları da içine ekleyerek 7 Haziran 2011’de Zil isminde bir EP albümü çıkardı. 2012 yılında Hangimiz Tertemiz adlı bir single albümü yayınladı. 2013 yılında Yıldırım Gürses Şarkıları adlı bir albüm çıkardı. Bu albümde Yıldırım Gürses’in unutulmaz şarkılarını yorumladı. 2014 yılında Aşk-ı Kıyamet adlı bir single albümü piyasaya sürdü. 2016 yılında ise Mutluluk adlı bir single albümü yayınladı. Emre Altuğ, 2008 yılında manken Çağla Şıkel ile evlendi. Çiftin Hüseyin Kuzey (d. 31 Ekim 2009) ve Uzay Tuncer (d.1 Mart 2012) adında iki erkek çocuğu oldu. 12 Ocak 2015 tarihinde boşandı.

Yalı Çapkını Orhan kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını Orhan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 4

Emre Altuğ, son olarak Yalı Çapkını adlı dizide Orhan karakterini canlandırmaktadır. Dizide, zengin bir ailenin oğlu olan Orhan, hayatını eğlenerek geçirmektedir. Ancak babasının ölümüyle birlikte mirasın büyük kısmını kaybeder. Orhan, hayatını kurtarmak için babasının eski sevgilisi olan ve kendisinden yaşça büyük olan Zeynep ile evlenmeye karar verir. Ancak bu evlilik, Orhan’ın hayatını altüst edecektir3

Emre Altuğ kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

Emre Altuğ, 14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul’da doğmuş, 51 yaşında olan Türk şarkıcı ve oyuncudur. Ailesi Niğde kökenlidir.

Emre Altuğ’un eşi kimdir, çocukları var mıdır?

Emre Altuğ, 2008 yılında manken Çağla Şıkel ile evlenmiş, 2015 yılında boşanmıştır. Altuğ’un Hüseyin Kuzey ve Uzay Tuncer adında iki erkek çocuğu vardır.

Emre Altuğ hangi dizilerde, filmlerde ve tiyatro oyunlarında oynamıştır?

Emre Altuğ, Bir Kış Öyküsü, Ağaçlar Ayakta Ölür, Halk Çocuğu, Asansör, Kolay Para, Eve Giden Yol 1914, Tatlı Hayat, Lise Defteri, Sensiz Olmuyor, Dört Köşeli Üçgen ve Yalı Çapkını gibi dizilerde, filmlerde ve tiyatro oyunlarında rol almıştır.