Yalı Çapkını Hattuç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yalı Çapkını Hattuç'u kim oynuyor gerçek adı ne?

Şerif Sezer, 1943 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde doğan ve tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapan bir sanatçıdır. Yalı Çapkını dizisinde Hattuç karakterini canlandıran Sezer, Türkiye’nin en yaşlı ve saygın oyuncularından biridir.

Yalı Çapkını Hattuç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yalı Çapkını Hattuç'u kim oynuyor gerçek adı ne?

Şerif Sezer, 1943 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde doğan ve tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapan bir sanatçıdır. Yalı Çapkını dizisinde Hattuç karakterini canlandıran Sezer, Türkiye’nin en yaşlı ve saygın oyuncularından biridir.

Yalı Çapkını dizisinin Hattuç'unu kim oynuyor?

Yalı Çapkını dizisinde Hattuç karakterini Şerif Sezer oynamaktadır.

Yalı Çapkını Hattuç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yalı Çapkını Hattuç'u kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 1

Şerif Sezer kimdir?

Şerif Sezer, 14 yaşında babasının yanından kaçarak Ankara’daki annesinin yanına yerleşti. Kız enstitüsüne yazıldı, ancak öğretmeninin teşviki ile ortaokul ara sınavlarını vererek ortaokulu bitirdi. Ardından giriş sınavlarını kazandığı konservatuvarda yatılı olarak okumaya başladı. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü mezunudur.

Şerif Sezer'in hayat hikayesi

Okul bittiğinde Ankara Devlet Tiyatrosu’na girdi. Birkaç ay sonra, okul çevresinde tanıştığı Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden bir gençle evlendi. Kocası burs kazandığı için 1963 yılında Paris’e gitmeleri gerekir. 20 yaşında Paris’e gidip ona ‘Şeri’ diye seslendiklerinde ancak o zaman isminin kulağa hoş geldiğini fark etti. Altı yıl kaldığı Paris’te çoğunlukla çocuk bakıcılığı yapar. Bazı moda evlerinde dikiş diker, fotomodellik yapar.  1969 yılında İstanbul’a gelerek boşandı. 1971 yılında Azmi Arna ile İstanbul’da evlendi. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda boş kadro olmadığı için tiyatro yapamaz, o zamanki Sheraton Oteli’nin barında 4 yıl garsonluk yapar. 1975 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda göreve başlar. 1980 yılında “Bir Günün Hikayesi” adlı film ile sinemaya geçti. 1981 yılında Yılmaz Güney ile Yol filminde oynadı. 2002 yılında çekilen “Asmalı Konak” dizisindeki Kader Hamzaoğlu rolü ile de tanındı. 2004 yılında “Çemberimde Gül Oya” dizisinde Sultan karakterini canlandırdı. 2009 yılında “Deli Deli Olma” Sinema Filminde Tarık Akan ile birlikte oynamış, Tarık Akan ve Şerif Sezer’in filmdeki gençlik sahnelerini kendi çocukları Barış Üregül ve Deniz Arna canlandırmıştır. 

Yalı Çapkını Hattuç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yalı Çapkını Hattuç'u kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 2

Şerif Sezer, 1963 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden tanıştığı bir gençle evlenir. 6 yıl sonra boşanır. 1971 yılında ikinci evliliğini yine Paris’te tanıştığı Sorbonne’da felsefe doktorası yapan Azmi Arna ile İstanbul’da yapar. Bu evliliğinden Deniz Arna (d.1986) adında kızı vardır. Şerif Sezer, 2018 yılında Çağan Irmak’ın yazıp yönettiği ‘Çocuklar Sana Emanet’ filminde Engin Akyürek’in başrolünde yer aldığı, oyuncu kadrosunda ayrıca Hilal Altınbilek, Birsen Dürülü, Osman Alkaş gibi isimlerin yer aldı. Şerif Sezer, Türkiye’nin en yaşlı ve saygın oyuncularındandır. 76 yaşında olmasına rağmen diri duruşu ile beğeni toplayan ve hala setlerde gençlere taş çıkaran Sezer, ömrünü tiyatro ve sinema izleyicisine adamıştır. Yalı Çapkını dizisinde Hattuç karakterini canlandıran Sezer, dizide zengin bir ailenin dedesi rolünde izleyiciyle buluşuyor.

Yalı Çapkını Hattuç kimdir, kaç yaşında, nereli? Yalı Çapkını Hattuç'u kim oynuyor gerçek adı ne? - Resim : 3

Şerif Sezer kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

Şerif Sezer, 1943 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde doğan ve tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu yapan bir sanatçıdır. 76 yaşındadır. Mudanyalıdır.

Şerif Sezer’in eşi ve çocuğu kimdir?

Şerif Sezer’in ikinci eşi Azmi Arna’dır. Bu evliliğinden Deniz Arna adında bir kızı vardır.

Şerif Sezer hangi dizilerde ve filmlerde oynamıştır?

Şerif Sezer, Asmalı Konak, Çemberimde Gül Oya, Yalı Çapkını gibi dizilerde ve Yol, Bir Günün Hikayesi, Deli Deli Olma, Çocuklar Sana Emanet gibi filmlerde oynamıştır.