WhatsApp Kullanıcıları Bu Sorunun Cevabını Merak Ediyor! WhatsApp'tan Birinin Beni Engellediğini...

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, birçok yenilenen özelliği ile dikkat çekiyor. Son güncelleme sonrasında kendisinin engellenip engellenmediğini görmek öğrenmek isteyenler ise bu yöntemi deniyor! İşte detaylar…

WhatsApp Kullanıcıları Bu Sorunun Cevabını Merak Ediyor! WhatsApp'tan Birinin Beni Engellediğini...

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son dönemde Meta çatısı altında aldığı yeni güncellemeler ile kullanıcılarına birçok yeni özellik sunuyor. Milyonlarca kişinin kullandığı uygulamada en çok bir kişinin kendisini engelleyip engellemediğini öğrenmek yer alıyor. Dünyanın her yerinden internet olduğu sürece sesle, yazıyla ve görüntülü olarak iletişim kurulmasına olanak tanıyan WhatsApp, engelleme özelliği ile de dikkat çekiyor. Tatsız geçen bir görüşme sonrasında karşı tarafın kendisini engelleyip engellemediği görmek isteyeneler ise farklı yollarla bu durumu öğrenebiliyor.

WhatsApp’ta Engellendiği Nasıl Anlaşılır?

WhatsApp Kullanıcıları Bu Sorunun Cevabını Merak Ediyor! WhatsApp'tan Birinin Beni Engellediğini... - Resim : 1

İş ve sosyal yaşamanı ayrılmaz bir parçası haline gelen WhatsApp, dünya genelinde en çok kullanılan iletişim araçlarından biri olmayı başarıyor. Zaman zaman uygulama üzerinden engellenen kişiler ise bunu öğrenmek için neler yapabileceğini araştırıyor. WhatsApp’ta engellendiğini anlamak için şu detaylara dikkat etmek yetiyor:

  •          Sohbet penceresinde karşı tarafın son görülmesi, çevrimiçi vb. bilgileri görülmez.
  •          Profil fotoğrafı kaybolur.
  •          Gönderilen mesaj sadece tek bir onay tikinde kalır. Çift tik asla olmaz.

WhatsApp’ta Engel Nasıl Kaldırılır?

WhatsApp kullanıcıları yanlışlıkla veya bazen isteyerek konuştuğu kişileri engellemektedir. Aranın düzeltilmesi veya pişman olması sonrasında engelin kaldırılması için basit birkaç adımın takip edilmesi yeterlidir. Daha önce engellediğiniz kişileri görmek ve bu kişilerin engellerini kaldırmak için WhatsApp ayarlar menüsünden işlem yapılması gerekmektedir.

WhatsApp uygulamasına giriş yaptıktan sonra ilk olarak ‘’Ayarlar’’ bölümüne giriş yapılır. Açılan ekranda ‘’Hesap’’ sayfasına dokunulur. Buradan ‘’Gizlilik’’ butonu ile ilgili pencereye girilir. Sayfanın alt bölümünde yer alan ‘’Engellenmiş Kişiler’’ yazan kısma dokunulur. Burada daha önce engellediğiniz kişilerin listesini göreceksiniz. Engeli kaldırmak istediğiniz numaranın üzerine dokunmanız halinde ‘’Engeli Kaldır’’ yazısı karşınıza çıkacaktır. Engeli kaldırdıktan sonra yeniden kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Engelleme işlemlerinde ise kişinin profil sayfasına girerek ‘’Engelle’’ butonu ile işlem yapılabilir.  

Etiketler: whatsapp, engelleme