Wayne Rooney Eski Takımına Teknik Direktör Olarak Dönüyor!

İngiliz futbolunun efsane isimlerinden, Manchester United takımının da unutulmaz golcülerinden Wayne Rooney, daha önce formasını giydiği D.C United’a şimdi de teknik direktör olarak döndü.

Wayne Rooney Eski Takımına Teknik Direktör Olarak Dönüyor!

İngiltere futbolunun en önemli isimlerinden biri olan ve uzun yıllar Manchester United forması giydikten sonra MLS ekiplerinden D.C United’a transfer olan Wayne Rooney, Derby County’deki görevinden ayrıldı. Futbolculuk kariyerinde formasını giydiği D.C United’a geri dönen Wayne Rooney, eski takımında şimdi de teknik direktör olarak yer alacak. D.C United kulübü tarafından yapılan açıklamada, 36 yaşındaki teknik direktör Wayne Rooney ile anlaşma sağlandığı duyuruldu. Wayne Rooney son olarak Derby County’de teknik direktörlük görevini üstlenmişti.

Wayne Rooney’nin Kariyeri

1985 yılında Liverpool’da dünyaya gelen ve altyapı kariyerine Liverpool Schoolboys takımında başladıktan sonra 1996-2002 yılları arasında Everton altyapısında oynayan Wayne Rooney, profesyonel futbol kariyerine de Everton ile adım attı. Ardından 2004 yılında Manchester United’a transfer olan Rooney, 2017 yılına kadar Manchester United formasını giydi ve burada 393 maçta 183 gol attı. Ardından eski takımı Everton’a giden ve oradan da D.C United’a transfer olan Rooney, son olarak 2020-2021 sezonunda Derby County forması giydi. Rooney, şimdi de eski takımına teknik direktör olarak döndü.

Eski Takımına Dönüyor

Wayne Rooney Eski Takımına Teknik Direktör Olarak Dönüyor! - Resim : 1

2020-2021 sezonunda Derby County’de geçici teknik direktör olarak görev alan Wayne Rooney, ekonomik olarak yaşanan sorunlar nedeniyle takımının 21 puanının silinmesi ile 34 puan toplayabilmişti. Böylece Derby County ile kümede kalmayı başaramayan 36 yaşındaki teknik direktör Wayne Rooney, görevden ayrıldığını açıklamıştı. Wayne Rooney, Derby County’nin başında 49 maçta 15 galibiyet, 13 beraberlik ve 21 mağlubiyet aldı. Derby County’de istediğini alamayan Rooney, şimdi de MLS ekiplerinden, futbolcu olarak formasını da giydiği D.C United’ın yolunu tuttu.

D.C United Teknik Direktörünü Değiştirdi

D.C United (Deportivo Club United), 1995 yılında kuruldu ve takım ABD Major League Soccer (MLS) liginde mücadele ediyor. Geçmişte Bruce Arena, Thomas Rongen, Ray Hudson, Piotr Nowak, Tom Soehn, Curt Onalfo gibi isimlerin teknik direktörlüğünü yaptığı D.C United’da son olarak Ben Olsen teknik direktörlük görevini üstlenmişti. D.C United’ın başında teknik direktör olarak artık Wayne Rooney bulunacak.

Etiketler: spor