Konya'da umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitmeye hazırlanan kafile rehberi emekli imam Abdullah Özkan havalimanında ihramlı şekilde dua ettiği esnada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Özkan'ın yolculuk öncesi dua ettiği son anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Salavat Getirdikten Sonra Yere Yığıldı
Konya'da bir turizm firmasının Beyşehir şubesi sorumlusu olan emekli imam hatip Abdullah Özkan (68), Beyşehir’den umre ibadeti için yola çıkan yaklaşık 180 kişilik kafileyle birlikte Konya Havalimanı’na geldi. İhramlarını giyen umre yolcuları, kutsal topraklara hareket öncesinde havalimanında bir araya gelerek dua etti. Kafileye eşlik eden Özkan da umre yolcularına dua ettikten sonra kelime-i tevhid getirdi, telbiye okudu ve Hazreti Peygamber’e salavat getirdi. Üçüncü salavat sırasında sesi kesilen Özkan, hafifçe öne eğilerek yere yığıldı.
Tüm Çabalara Rağmen Kurtarılamadı
Havalimanındaki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan ve kalp masajı uygulanan Özkan, 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Özkan, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Abdullah Özkan’ın vefatı, ailesini ve birlikte yolculuğa çıkmaya hazırlandığı kafileyi üzüntüye boğdu.
Beyşehir’de Son Yolculuğuna Uğurlandı
Abdullah Özkan’ın cenazesinin, cuma namazının ardından Beyşehir Çarşı Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Beyşehir Mezarlığı’nda toprağa verildiği öğrenildi.
