Vakıfbank Ziraat Bankası Halk Bankası'ndan emekliye dev promosyon ödemesi geliyor! Tarihler 1 Kasım 00.01'i gösterdiğinde 5 bin TL hesaba yatacak

Türkiye'de milyonları yakından ilgilendiren gelişmeler arasında yer alan emekli promosyon ödemelerinde yeni dönemeç açıldı.

Vakıfbank Ziraat Bankası Halk Bankası'ndan emekliye dev promosyon ödemesi geliyor! Tarihler 1 Kasım 00.01'i gösterdiğinde 5 bin TL hesaba yatacak

Vakıfbank Ziraat Bankası Halk Bankası'ndan emekliye dev promosyon ödemesi geliyor! Tarihler 1 Kasım 00.01'i gösterdiğinde 5 bin TL hesaba yatacak - Türkiye'de milyonları yakından ilgilendiren gelişmeler arasında yer alan emekli promosyon ödemelerinde yeni dönemeç açıldı. Emeklilere yapılacak olan promosyon ödemelerinde tarihler 1 Kasım'ı gösterdiğinde yeni anlaşmalar geçerli olacak. Bu doğrultuda dev promosyon gerçekleşmesi beklenirken detaylar ise haberin adresi Medya Haber'de yer alıyor.

SGK İLE YENİ PROMOSYON ANLAŞMASI İMZALANDI

Vakıfbank Ziraat Bankası Halk Bankası'ndan emekliye dev promosyon ödemesi geliyor! Tarihler 1 Kasım 00.01'i gösterdiğinde 5 bin TL hesaba yatacak - Resim : 1

SGK ile 19 banka arasında yeni promosyon anlaşmaları imzalanırken yapılan anlaşmaya dair kritik detaylar da belli oldu. En son olarak Mart 2020'de imzalanan emekli ve hak sahipleri ile ilgili promosyon ödemelerine ilişkin detaylar 1 Kasım tarihi itibariyle güncelleneceği açıklandı. 

İçerisinde 3 kamu bankasının da yer aldığı promosyonda yeni protokol resmen açıklandı.

Bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları;

  • 3.500.-TL’ye kadar olanlara 3.000.-TL,
  • 3.500.-TL – 7.500.-TL arası olanlara 3.500.-TL,
  • 7.500.-TL – 10.000.-TL arası olanlara 4.500.-TL
  • 10.000.-TL’den fazla olanlara 5.000.-TL 3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.

Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekiyor.

KAMU BANKALARI RAKAMLARI GÜNCELLİYOR

Kamu bankaları tarafından emeklilere ödenecek olan promosyon rakamları tümüyle güncellenecek. Bu doğrultuda 1 Kasım itibariyle başta Vakıfbank Ziraat Bankası ve Halk Bankası'ndan dev promosyon ödemeleri gerçekleştirilecek.

Yapılacak yeni güncelleme doğrultusunda rakamlara yoğun ilgi gösterilirken Ziraat Bankası'da 18 Ekim'de yaptığı yeni açıklama sonrasında promosyon ödemelerinde ki farkı emeklilere başvurmaları durumunda 1 Kasım 00.01'de ileteceklerini açıkladı.

Devlet bankalarının bu süreçte 750 TL'den 2 bin 250 TL'lik zam yaparak 3 bin TL'ye çıkarılan promosyon sonrasında vatandaşların özel bankalara gitmesinin bir nebze önüne geçilmesi bekleniyor. Yapılan bu güncelleme sonrasında ise kritik detaylar da netleşecek.

Medyahaber.com | ANKARA