Uzun süredir bekleniyordu geldi! İki cihazda WhatsApp açılmasına olanak sağlayan Eşlikçi özelliği duyuruldu!

Dünyanın en büyük ağ tabanlı mesajlaşma uygulaması WhatsApp'tan uzun süredir beklenen özellik geldi. Gelen yeni özellik ile bekleyenlere müjde niteliğinde haber verilmiş oldu. Artık uygulamayı iki farklı cihazda kullanmak bu sayede mümkün olacak.

Uzun süredir bekleniyordu geldi! İki cihazda WhatsApp açılmasına olanak sağlayan Eşlikçi özelliği duyuruldu!

Ağ tabanlı mesajlaşma uygulamaları arasında en büyük pazar payına sahip olan ve Amerika merkezli Meta çatı şirketine bağlı olarak hizmetlerini sürdüren WhatsApp'ta yeni özellikler gelmeye devam ediyor.

Sürekli olarak yeni, güncellemelerini duyuran WhatsApp'ın yapmış olduğu açıklamalar kapsamında bir süredir merakla beklenmekte olan güncellemenin geldiği bilgisi paylaşıldı. WhatsApp tarafından geçtiğimiz ay duyurulan ve kullanıcılar tarafından merakla ve heyecanla beklenen bir WhatsApp hesabını iki farklı cihazda kullanmaya olanak sunan özelliğin artık kullanıma sunulduğu belirtildi.

İlk olarak Android işletim sistemine sahip olan akıllı cihazlarda kullanıma açılacak olan bu özellik sayesinde kullanıcıların iki farklı cihazda oturum açması ve aktif bir şekilde kullanabilmesi mümkün hale getirilecek. 

İki cihazda WhatsApp nasıl açılır, Eşlikçi özelliği nasıl kullanılır

WhatsApp Beta sürümü için yayınlanmış olan bu yeni özellik kapsamında kullanıcılar kolay bir şekilde farklı bir cihaza bağlanarak aynı anda iki farklı telefonda ya da tablette kullanılmasına olanak sağlanacak. İlk olarak WhatsApp Web ile ortaya çıkan bu özellik ile kullanıcılar bir telefon ya tablet ve bir bilgisayarda aynı hesaba giriş yapabiliyorlardı. Ancak bu yeni özellik ile aynı kategoride iki cihaz ile oturum açmak mümkün olacak.

Uzun süredir bekleniyordu geldi! İki cihazda WhatsApp açılmasına olanak sağlayan Eşlikçi özelliği duyuruldu! - Resim : 1

Özelliği kullanmak isteyen kişilerin WhatsApp Beta sürümünü (şu an için BETA, ilerleyen günlerde tam sürüme gelmesi bekleniyor) indirmeleri ve numara yazma ekranında "Link A Device" kısmını seçmeleri gerekiyor. Bu bağlamda ekrana gelecek olan QR kodunun bir diğer akıllı telefonda açılması ile iki farklı cihazda tek WhatsApp kullanımı mümkün hale getirilecek.

Özellik şu an için yalnızca Beta sürümüne sunuldu ve Android işletim sistemine sahip olan cihazlar bu özellikten faydalanabiliyorlar. İlerleyen günlerde özelliği tam sürüme ve iOS işletim sistemli cihazlara da gelmesi bekleniyor.

Etiketler: whatsapp, wabetainfo