Uzmandan uyarı geldi! Bu işlemi yapanların kredi notu yerle yeksan oluyor!

Kredi ve kredi kartı gibi vadeli ürünleri kullanmak isteyen vatandaşlar için yeni bir uyarı geldi. Yapılmış olan uyarı kapsamında bu kişilerin kredi notlarının neden düştüğü ve nasıl yükseltilebileceği bilgisi paylaşıldı.

Uzmandan uyarı geldi! Bu işlemi yapanların kredi notu yerle yeksan oluyor!

Son dönemlerde günden güne artış göstermekte olan enflasyon ve döviz kurundaki artışlar nedeniyle vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bankalar tarafından sunulmakta olan kredi ve kredi kartlarına yöneliyor. Bankaların ise vatandaşlara kredi ve kredi kartı verirken gözettikleri en temel unsur kredi notları oluyor. Kredi notu düşük/ riskli grupta yer alan kişilerin kredi kullanmaları ya da kredi kartı almaları oldukça güç olabiliyor.

Pek çok kişi ise kredi notunun nelerden etkilendiğini, neden düştüğünü ve nasıl yükseltilebileceğini sıkı bir şekilde aratıyor. Medyatava'nın haberine göre bu konuya ilişkin ise Notun Kaç Genel Müdürü Uğur Çoban tarafından açıklamalar yapıldı. Çoban kredi notunun neden düşebileceği ve nasıl yükseltilebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Çoban'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

“Kredi notu, yalnızca kredi başvurularında değil, ev, araç kiralarken veya elektronik ve beyaz eşya satın alırken de değerlendirilen bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bankalar ise kredi notunu hesaplarken bireysel hesapları yakın markaja alıyor. Bankalardaki ödeme düzenleri, borç durumu, kullanılan krediler, kredi kartının limiti gibi işlemler takip ediliyor. Mevcut ekonomik koşullarda sabit ödeme düzenlerine sahip olmayan kişiler ise gerek yatırımlarında gerekse alışverişlerinde kolaylık sağlamak için kredi notunu yükseltecek başka formüller arıyor. Biz de uzman ekibimizin hazırladığı raporlarla bireylerin kredi notunu nasıl yükselteceklerini saptamanın yanı sıra onlar için finansal bir yol haritası oluşturuyoruz.

Kredi notunu düşüren birçok sebep bulunuyor. Bunların ilk sırasında kredi borçlarını ödememek veya taksit biriktirmek, kredi kartı ödemelerini zamanında yapmamak, kredili mevduat hesabında borç bırakmak, kredi kartı toplam limitinin neredeyse hepsini kullanmak, bankayla davalık olmak, sürekli kredi kullanmak veya kredi kartı başvurusunda bulunmak gibi unsurlar yer alıyor”

Bu ifadeleri kullanan Notun Kaç Genel Müdürü Uğur Çoban aynı zamanda kredi notunun nasıl yükseltilebileceğine ilişkin de bilgiler aktardı. Çoban açıklamalarında; "Özellikle kişilerin otomatik ödeme talimatı vermeleri, kullanmadıkları kredi kartlarını kapatmaları, banka hesabınıza para giriş-çıkışı yapmaları ve tüm borçlarını ödeyip dosyaları tamamen kapatmaları konusunda uyarıyoruz." 

İfadelerini kullanarak vatandaşları uyardı. Günümüzde neredeyse olmazsa olmaz haline gelen kredi ve kredi kartlarına ilişkin bu açıklamaları yapan Çoban'ın tavsiyeleri ve önerileri dikkat çekti.

Etiketler: kredi, kredi notu