Uzman İslam Memiş'ten Ferahlatan Açıklama: Şu An Herkes Tatil Moduna Geçebilir!

YouTube kanalından yaptığı yayınlar aracılığı ile yatırımcıları ve diğer vatandaşları piyasalar hakkında bilgilendirmeye devam eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, geçtiğimiz günlerde açıklanan haziran enflasyon verilerini değerlendirdi. İşte Uzman Memiş’in güncel tespitlerine ilişkin ayrıntılar…

Uzman İslam Memiş'ten Ferahlatan Açıklama: Şu An Herkes Tatil Moduna Geçebilir!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde doların, diğer kurların ve altın fiyatlarının ulaştığı rekor seviyelerden sonra yaptığı açıklamaları ve nokta atışı tahminleri sayesinde vatandaşlar tarafından sıklık ile takip edilen isimlerden birisi olmayı başardı.

Yatırımcıları, potansiyel yatırımcıları ve ülke ekonomisine doğal olarak da şahsi bütçesine yönelik bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşları bilgilendiren açıklamaları ile dikkat çekmeye devam eden Uzman İslam Memiş, 4 Temmuz Pazartesi günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerinden sonra piyasaları değerlendirdi. Artan enflasyona ve piyasaların durumuna ilişkin mevcut şartlar altında analizler yapan Uzman Memiş, yıl sonuna dair tahminlerini de açıkladı. Ayrıca Memiş, bugünlerde yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için de önemli noktalara değindi.

“Enflasyonun Yükselmesi Beklediğimiz Bir Şey!”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda aylık enflasyon artışının yüzde 4,95 ve yıllık enflasyonun da yüzde 78’in üzerinde olduğu öğrenilmişti. O güne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, döviz kurlarında ve altın piyasasında gözlenen dalgalı hareketlerin enflasyona direkt olarak etki ettiğini ve bu neden ile de enflasyonun yükselmesinin beklenilen bir şey olduğunu belirtti.

Enflasyonun yakın zaman içerisinde yüzde 82’ye doğru yol alacağını belirten Memiş, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 72 olarak açıkladı.

Gram Altın Yatırımcıları Dikkat!

Uzman İslam Memiş'ten Ferahlatan Açıklama: Şu An Herkes Tatil Moduna Geçebilir! - Resim : 1

Şu sıralar kapalı olan ABD piyasalarından ötürü altın piyasasının sakin olduğunu belirten İslam Memiş, 950- 1000 TL aralığının takip edilmesi gerektiğini ve yakında başlayacak olan fırtına öncesinde bu aralığın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Memiş, gram altın yatırımcılarının bu fiyatlardan kademeli alım yapabileceklerini ifade etti.

“Geniş Bir Ekonomik Paket Bekliyorum!”

Piyasaların durumu çerçevesinde beklentilerini de dile getiren Uzman İslam Memiş, hükümetin geniş bir ekonomik paket geliştirmesini beklediğini ifade etti. Ekonomik paket ile birlikte rüzgarın terse esebileceğini belirten İslam Memiş, şu sıralar herkesin tatil modunda olabileceğini bildirdi.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Haberin kaynağı uzman yorumlarıdır.