Uzman İslam Memiş bombayı patlattı: Altın alacak olanlar dikkat baskılanma var!

Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen piyasa uzmanlarından birisi olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalara ilişkin temmuz ayı yorumlarını yayınladı. İşte İslam Memiş’in altın piyasasına ilişkin yorumlarını içeren haberin devamı…

Uzman İslam Memiş bombayı patlattı: Altın alacak olanlar dikkat baskılanma var!

Geride bıraktığımız senenin eylül ayı itibari ile oklarını yukarı yöne çeviren ve yapılan tüm müdahalelere rağmen aralık ayında rekor bir artışa imza atarak 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, beraberinde diğer kurların ve altın piyasasının da yükseliş trendine girmesine sebep oldu. Dolar kurunun rekor kırdığı tarihlerde euro kuru için 20 TL, gram altın için ise bin TL seviyesi kayda geçti.

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen ani yükselişlerin yeni dönemde farklı faktörler çerçevesinde devam ediyor olması, yatırımcıları, potansiyel yatırımcıları ve ekonomi piyasalarının gündelik hayat üzerinde ki etkilerini bilen diğer vatandaşları oldukça endişelendirmeye başladı. Her yeni güne nerede ise birçok farklı sektörden gelen zam haberleri ile başlayan vatandaşlar, bu kapsamda geleceklerini görebilmek adına uzman yorumlarına sığındı. Bu noktada bir süredir yaptığı analizler ve nokta tahminleri ile öne çıkmayı başaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni aya girilmesinden hemen önce verilen BDDK kararının etkilerini ve altının ulaşacağı rekor seviyeleri açıkladı.

“BDDK Kararı Piyasaların Gerilemesini Sağladı!”

BDDK, son zamanlarda ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı yönlü hareketler ve giderek artan enflasyon sebebi ile bazı alanlarda düzenlemeye gitme kararı aldı. Bu kapsamda son olarak şirketlere ilişkin yeni bir karar açıklayan kurum, döviz varlığı 15 milyon TL’nin üzerinde olan şirketlerin kredi kullanamayacağını bildirdi.

BDDK kararından sonra piyasaya üst tutarlardan döviz girişi gerçekleşmeye başladı. Bunun üzerine 16 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru ile 950 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın, vatandaşları umutlandırdı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu gerileme grafiklerinin kalıcı olmayacağını ifade etti.

“Dip Fiyatları Aramayın!”

Uzman İslam Memiş bombayı patlattı: Altın alacak olanlar dikkat baskılanma var! - Resim : 1

Piyasalara ilişkin açıklamalarda bulunmaya devam eden Uzman İslam Memiş, yatırımcılara da tavsiyelerde bulundu. İslam Memiş, şu sıralar dip fiyatların beklenmesinin mantıklı olmadığını ve bu neden ile de akılcı hareket etme gerekliliğinin daha önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca Memiş, enflasyonun da mevsimsel faktörlere bağlı olarak düşeceğini belirtti.

Yatırımcılar Dikkat!

Altın yatırımcılarına seslenen Uzman Memiş, altın piyasasında ciddi bir baskılamanın olduğuna dikkat çekerek yatırımcıların şu süreçte kademeli alım yapmalarını gerektiğini belirtti.

Etiketler: islam memiş, altın, dolar