Uzman isim Artuğ Çetin dolar demedi, Euro demedi! İki para birimini altın gibi gördüğünü açıkladı

Başarılı ekonomi uzmanı Artuğ Çetin yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, yapmış olduğu bu açıklamalarda önemli noktalara değindi. Dolar ya da Euro yerine başka iki para birimini öneren Çetin'in açıklamaları yatırımcıları şaşırttı.

Uzman isim Artuğ Çetin dolar demedi, Euro demedi! İki para birimini altın gibi gördüğünü açıkladı

Ters köşe yapmayı seven başarılı ekonomi uzmanı Artuğ Çetin'den yeni açıklamalar geldi. Çetin yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için öngörülerini paylaştı.

Ülkemizde genellikle yatırımcıların ilk tercih sıralarında olan yatırım kanalları Euro ve dolardan ziyade farklı para birimlerini kıymetli bulduğunu belirten Çetin'in bu açıklamaları kısa süre içerisinde büyük yankı uyandırdı.

Altının ons fiyatını uzun ve kısa vadede değerlendiren Çetin, vatandaşlar için dolar ve Euro gibi yatırım kanallarının yanı sıra alternatif kanallarının altını çizdi. Uzun vadede altının ons bazında fiyatını değerlendiren Çetin, "Ne Var Ne Yok" YouTube kanalına konuk oldu.

İSVİÇRE FRANGI VE NORVEÇ KRONU

Konuk olduğu videoda açıklamalarda iki ülkenin para birimine değinen Yazar Dr. Artuğ Çetin;

"Ben uzun vadede altının ons fiyatını 5-6-7 bin dolar olarak görüyorum. Kısa vadede ise 2 bin dolarların üzerinde görüyorum. Enflasyondan korunmak için en temel yatırım altındır. Borsa, altın ve gayrimenkul sizin alım gücünüzü eksiye düşürmez. Eğer bugünkü para birimleri arasında hangisi altın gibidir soracak olursanız, İsviçre Frangı ve Norveç Kronu’nu söylemek isterim. Bu iki ülkenin de borçluluk oranı çok düşük, krizlerde de yerel para birimleri değer kazanır." ifadelerini kullandı.

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler ilgili uzmanın görüşlerine dayanmakta olup Medya Haber internet gazetesi tarafından verilmiş olan yatırım tavsiyeleri değildir. Bu bağlamda yapılmış olan bu haber yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Etiketler: dolar, altın, euro