Usta oyuncu Yılmaz Erdoğan, Aydınlıkevler tiyatro oyunu sahnesinden konuştu! “Oyununuzu adam gibi oynayın, camlarımızı da kırmayın!”

Yılmaz Erdoğan’ı tiyatro yazarlığına geri döndüren ‘Aydınlıkevler’ adlı oyun, dün Ankara izleyicisi ile ikinci kez buluştu. Oyunun sürprizi ise, Yılmaz Erdoğan’ın anısı oldu.

Usta oyuncu Yılmaz Erdoğan, Aydınlıkevler tiyatro oyunu sahnesinden konuştu! “Oyununuzu adam gibi oynayın, camlarımızı da kırmayın!”

Pek çok yapıma imzasını atmış olan Yılmaz Erdoğan, tiyatro eğitimini vermeye devam eden BKM’de Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı eğlence programına eskisi gibi gitmeyi bırakmış ve yeni projelere odaklanmak istediğini açıklamıştı. Yeni projeleri ile seyirci karşısına çıkmaya başlamış olan Yılmaz Erdoğan, tam 20 yıl aradan sonra bir tiyatro oyunu kaleme aldı. Yılmaz Erdoğan’ın tiyatro oyunu Aydınlıkevler, ikinci kez Ankara izleyicisi ile buluştu.

Hikayesini Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı Aydınlıkevler isimli tiyatro oyununun yönetmenliğini Serdar Biliş üstlendi. Sahne tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı tiyatro oyunun oyuncu kadrosunda ise; Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Caner Alkaya, Kiraz Tosun gibi başarılı isimler yer aldı. İkinci kez Ankaralılar ile buluşan Aydınlıkevler oyununa damga vuran ise Yılmaz Erdoğan’ın açıklamaları oldu.

“ŞİMDİ ARANIZDA BU OYUNUN KAHRAMANLARINI GÖRÜYORUM”

Usta oyuncu Yılmaz Erdoğan, Aydınlıkevler tiyatro oyunu sahnesinden konuştu! “Oyununuzu adam gibi oynayın, camlarımızı da kırmayın!” - Resim : 1

Daha önce katıldığı bir programda gençlik yıllarının Ankara’da geçtiğini ve İstanbul’a geldiği ilk süreçte ne kadar zorlandığına ilişkin açıklamalar yapmasıyla dikkat çeken Yılmaz Erdoğan, Ankara sahnesinde bir kez daha gençlik yıllarına gitti. Seyircisine gençlik yıllarındaki anılarını anlatan Yılmaz Erdoğan, yeni oyununa ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Benim için kelimenin tam anlamıyla gerçek üstü bir durum bu. Çünkü 1973 yılında Ankara’ya geldik, ilk gün sokağa çıktık bir duvar vardı, arkasında ne olduğunu anlayamamıştım, hâlâ anlayamadım. Baktım anlayamıyorum bir oyun yazdım ama çok uzun sürdü bu oyunu yazması. Şimdi aranızda bu oyunun kahramanlarını görüyorum. Öykünün gerçek kahramanlarının önünde bu deneyimi yaşamış olmak benim için hayatım boyunca unutmayacağım bir şey.”

“OYUNUNUZU ADAM GİBİ OYNAYIN, CAMLARIMIZI DA KIRMAYIN!”

Sahnedeki açıklamalarının devamında oyunu Muharrem Özbakır’a adadığını açıklayan Yılmaz Erdoğan, aynı zamanda oyunun mesajına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Seyircisini güldüren ifadeler de kullanan Yılmaz Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sizin gösterdiğiniz ilgi ve destek olmasaydı böyle bir oyun da olmayacaktı. Bilenler biliyor ben bu oyunu Zafer Çika’ya adadım, çünkü bir tiyatro oyunu yazmam için yoğun bir baskısı olmuştu. Ankara’da oynadığımız bu oyunu da Nebi Tolga Yılmaz’ın oynadığı ve genç yaşta kaybettiğimiz Muharrem Özbakır’a adıyorum. Bu arada çok az yazdığım şeyin mesajı bu kadar net olmuştur; Oyununuzu adam gibi oynayın, camlarımızı da kırmayın!”