Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir? Sinem Dedetaş kaç yaşında? Aslen nerelidir?

CHP Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş olmuştur. Kesin olmayan sonuçlara göre, Sinem Dedetaş %49,50 oy oranıyla Üsküdar'a belediye başkanı seçilmiştir. Sinem Dedetaş kimdir? Sinem Dedetaş kaç yaşında? Aslen nerelidir? soruları da cevaplarını arıyor. İşte Sinem Dedetaş kimdir ve kariyeri hakkında tüm detaylar...

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir? Sinem Dedetaş kaç yaşında? Aslen nerelidir?

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonuçlarına göre, Sinem Dedetaş Üsküdar Belediye Başkanı seçildi. Sinem Dedetaş tarihi bir zafer sonrası kimdir diye araştırılıyor. Sinem Dedetaş hayatı hakkında bilgiler aranıyor. Peki, Sinem Dedetaş kimdir? Sinem Dedetaş aslen nerelidir? Sinem Dedetaş kaç doğumlu? İşte Sinem Dedetaş kimdir detayları...

Sinem Dedetaş kimdir?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinden, Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanı ile mezun oldu. Eğitimine yüksek lisans derecesiyle devam etti ve aynı fakültenin Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları ana bilim dalında masterını tamamladı.

Kariyerine Delta Denizcilik firmasında yapısal analiz ve tasarım mühendisi olarak başlayan Dedetaş, daha sonra RINA'da (Registro İtaliano Navale) plan onay mühendisi olarak görev aldı. Son olarak Matesis Denizcilik ve Mühendislik firmasında genel müdürlük görevini üstlendi. Bu süreçte ulusal ve uluslararası denizcilik faaliyetleri ile araştırma-geliştirme projelerinde aktif rol aldı.

Sinem Dedetaş kimdir

2014-2016 yılları arasında Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Dedetaş, mesleki alanda önemli bir liderlik rolü üstlenmiştir.

2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirak Şirketi olan İstanbul Şehir Hatları A.Ş’ye Genel Müdür olarak atandı.

2023 yılında Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanlığına seçildi.