Unutkanlık Tedavisinde Yeni Bir Dönem Başlıyor! O Besinlerden Uzak Duranlar Alzheimerı Kovcacak!

Nöroloji alanında oluşan bellek sorunlarını en aza indirebilmenin yeni bir tekniği bulundu. Beyne zararlı olabilecek gıdalar tespit edilerek kontrollü bir şekilde süreç yönlendirilebilecek. Unutkanlık riskini azaltacak yöntemler haberimizde…

Unutkanlık Tedavisinde Yeni Bir Dönem Başlıyor! O Besinlerden Uzak Duranlar Alzheimerı Kovcacak!

Vücuda alınan besinlerin yalnızca kalp ve damar hastalıklarına değil zihinsel problemlere de etki ettiği fark edildi. Farkında olmadan düzensiz beslenme kilo problemlerine ve vücut yağlanmaların neden olabiliyor. Bu olumsuz etki yalnızca vücudun görüntüsünde değil zihinsel süreçlerde de büyük kayıplara neden olabiliyor.

Hazır Gıdalar Zihni Bloke Ediyor!

Yapılan araştırmalar nörolojik olarak tüketilen fast food yiyeceklerin beyin sağlığına da zarar verdiği ortaya koydu. Bu durum bireylerde unutkanlık problemine neden oluyor. Farkında olmadan bütün hayatı kaplayan fast food yiyecekler yaşamsal faaliyetleri tüm alanda olumsuz etkiliyor.

OMEGA-6 Yağ Asidine Dikkat!

Unutkanlık Tedavisinde Yeni Bir Dönem Başlıyor! O Besinlerden Uzak Duranlar Alzheimerı Kovcacak! - Resim : 1

Uzmanlar tarafından yapılan inceleme doğrultusunda özellikle içerisinde Omega-6 adı verilen yağ asidi bulunan yiyeceklerin hafızaya karşı zararı tespit edildi. Bu asit Mısır yağı başta olmak üzere Kanola yağı ve ayçiçek yağında bulunuyor. Unutkanlık riskini ortaya çıkaran Omega-6 yağ asidi vücuda balık yolu ile alınan Omega 3 yağ asidinin kırılmasına ve devre dışı kalmasına etki ediyor.

Uzak Durulmasi Gereken Besin Grupları

Unutkanlık problemi çekenler, koyduğu bir eşyayı hatırlamakta zorluk yaşayanlar, zaman zaman yaşadığı unutkanlığın gittikçe arttırdığını fark edenlerin beslenme düzenine dikkat etmesi gerekiyor. Uzak durulması ve kaçınılması gereken yiyecek ve içecek grupları arasında şunlar yerini alıyor:

●     Şekerli yapay içecekler: Yüksek şeker oranı barındıran gazlı içecekler ve enerji içecekleri

●     Karbonhidratlar: Beyaz ekmek, pirinç, makarna ve patates vb.

●     Sağlıksız kızartmalar: Hamur kızartması, kızarmış patates tavuk ve benzeri gıdalar

●     Yapay tatlandırıcılar: Özellikle gazlı içecekler yerini alıyor.

Beyin Hücrelerine Büyük Zarar Veriyorlar!

Yapılan araştırmalar alkol tüketiminin zihin bulanıklığına neden olduğunu ortaya koydu. Aşırı alkol tüketimi kafa karışıklığı ve unutkanlığı kalıcı hale getiriyor.

Trans yağlar beyne en büyük zararı veriyor. Yapay yağ ve sebze yağlarında bulunuyor. Hafıza problemlerine neden oluyor. Özellikle raf ömrü uzun kek, krema, margarin, patates, bisküvi gibi gıdalarda bulunuyor.

Etiketler: alzheimer, unutkanlık