Ünlü oyuncudan üzücü haber: Yılmaz Gruda hayatını kaybetti Yılmaz Gruda kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda'dan acı haber geldi. Türkiye'yi yasa boğan Yılmaz Gruda kimdir? İşte detaylar...

Ünlü oyuncudan üzücü haber: Yılmaz Gruda hayatını kaybetti Yılmaz Gruda kimdir?

94 yaşında hayatını kaybeden usta isim, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle tedavi görüyordu. Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

BİR SÜREDİR HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Acı haberi Yılmaz Gruda'nın menajeri Tümay Özokur sevenlerine duyurdu. Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları sebebiyle bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

yılmaz gruda

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Tam adıyla Ahmet Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başlamıştır. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etmiştir. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev yapmıştır. Bir süre yeniden memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yapmıştır. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetmiştir. Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülmüştür. Sanatçının yayımlanmış eserleri bulunmaktadır.

 

 

Etiketler: vefat