Üniversiteler personel alımı için sıraya girdi! Şimdi de ODTÜ alım yapacak! 40 araştırma görevlisi birden alınacak! Son gün belli

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarına devam ettiği şu günlerde bir personel alımı da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden geldi. Kısa adıyla ODTÜ, araştırma görevlisi alacağını duyurdu.

Üniversiteler personel alımı için sıraya girdi! Şimdi de ODTÜ alım yapacak! 40 araştırma görevlisi birden alınacak! Son gün belli

Üniversiteler başta olmak üzere, yılın son çeyreğinde pek çok kamu kurulum ve kuruluşu personel alımlarını sürdüreceğini duyurdu. Bu kapsamda sık sık personel alımı yapan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ya da kısa adıyla ODTÜ, şimdilerde bir personel alımı ilanı daha verdi. ODTÜ’nün ilanıyla birlikte alınacak olan kişi sayısı ve akademik kadroya dahil edilecek olan yeni personellerin taşıması gereken şartlar netleşti.

Personel alımı yapacağına ilişkin geçtiğimiz gün bir ilan paylaşan ODTÜ, Resmi Gazete’de yayımlanan ilan ile birlikte yeni bir personel alımının startını verdi. Akademik kadrosuna alım yapacağı öğrenilen ODTÜ’nün alımlarda belirli bir sınav uygulayacağı da açıklandı. Bu sınava ilişkin bilgi veren ODTÜ, başvuru tarihinden sınav tarihine kadar pek çok detayı yayımladığı ilan ile kamuoyunun bilgisine sundu.

ODTÜ PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRECEK

Üniversiteler personel alımı için sıraya girdi! Şimdi de ODTÜ alım yapacak! 40 araştırma görevlisi birden alınacak! Son gün belli - Resim : 1

Geçtiğimiz gün bir ilan yayımlayan ODTÜ, ilanında; “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca Üniversitemizin aşağıda belirtilen akademik birimlerine 2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi kapsamında araştırma görevlileri alınacaktır” ifadelerine yer verdi. ODTÜ, ilanın devamında başvurulara ilişkin bir takvim açıkladı.

Resmi Gazete’de ilanı 25 Kasım 2022 tarihinde yayınlayan ODTÜ, alacağı 40 yeni araştırma görevlisi için başvuruları ilanın yayınladığı günden 9 Aralık 2022 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. Öd değerlendirme sonuçlarının 13 Aralık 2022 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacağını belirten ODTÜ, sınavın 16 Aralık 2022 tarihinde yapılacağını; sınav sonuçlarının ise 20 Aralık 2022 tarihinde duyurulacağını bildirdi.

ODTÜ, ALES MUAFİYETİ HAKKI TANIYACAK

İlanı kapsamında alınacak olan 40 yeni araştırma görevlisinin kadrolarına ilişkin de bir açıklama gerçekleştiren ODTÜ, mühendislik fakültesi 19; eğitim fakültesi 4; fen edebiyat fakültesi 8; iktisadi ve idari bilimler fakültesi 2; deniz bilimleri fakültesi 1; enformatik fakültesi 6 olmak üzere 40 yeni akademik personel alacağını duyurdu. Öte yandan ODTÜ, personel alımına ilişkin şartlarını da açıkladı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıyan ve araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olan kişilerin başvurularını kabul edecek olan ODTÜ, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) muafiyeti vermek isteyen kişilerin 70 puan almış gibi sayılabileceğini kabul etmesi halinde bu muafiyetinden yararlanabileceğini ilan etti.

Etiketler: odtü, personel alımı