Üniversiteler coştu, akademik personel alımlarını arka arkaya gerçekleştirmeye başladı! Şimdi de Uludağ Üniversitesi, 9 akademik personel alacak!

Üniversitelerin akademik kadrolarındaki boşluğu doldurmak için personel alımını sürdürdüğü şu günlerde iş arayan akademisyenlere bir haber de Uludağ Üniversitesi’nden geldi.

Üniversiteler coştu, akademik personel alımlarını arka arkaya gerçekleştirmeye başladı! Şimdi de Uludağ Üniversitesi, 9 akademik personel alacak!

Kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği personel alımları Resmi Gazete’de yayımlanarak, pek çok kişiye ulaşmaya başladı. Özellikle bu sene sıklıkla alım yaptığı görülen üniversiteler, akademik personel açığını gidermek için yeni yıl öncesinde arka arkaya ilan yayımlar hale geldi. O üniversitelerden biri olan Uludağ Üniversitesi, ilanını geçtiğimi gün yayımladı.

Yeni personel alacağına ilişkin bir ilan yayımlamış olan Bursa ilinde yer alan Uludağ Üniversitesi, 21 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete’de yeni akademik personel alımı gerçekleştireceğini ilan etti. Hem araştırma hem de öğretim görevlisi alacak olan Uludağ Üniversitesi, akademik personelinin taşıması gereken şartlara da değindi. Öte yandan Uludağ Üniversitesi, personel alım takvimine ilişkin de bilgi verdi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, 9 YENİ AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Üniversiteler coştu, akademik personel alımlarını arka arkaya gerçekleştirmeye başladı! Şimdi de Uludağ Üniversitesi, 9 akademik personel alacak! - Resim : 1

Yeni akademik personel alacak olan Uludağ Üniversitesi, 21 Aralık 2022 tarihi ile 4 Ocak 2022 tarihi arasında kabul edeceği başvurulara ilişkin bilgi verdi. 9 araştırma ve öğretim görevlisi alacak olduğu bildiren Uludağ Üniversitesi, yeni personellerin 2’sinin araştırma görevlisi; 7’sinin ise ders veren öğretim görevlisi olarak istihdam edileceğini açıkladı. Ön değerlendirmeyi 10 Ocak; nihai sonucu 20 Ocak’ta açıklayacak olan Uludağ Üniversitesi, 17 Ocak’ta ise adayları sınava tabi tutacağını belirtti.

Alacağı personellerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları arayacak olan Uludağ Üniversitesi, aynı zamanda ALES ile yabancı dil sınavlarından istediği puanları da açıkladı. ALES’ten 70 puanı şart koşan Uludağ Üniversitesi, yabancı dil sınavlarından ise en az 50 puan alma şartını yerine getiren adayların ilana başvuracağını bildirdi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, ADAYLARDA ÖZEL ŞARTLAR DA ARAYACAK

Genel şartların yanı sıra özel şartlarda arayacağını bildiren Uludağ Üniversitesi, adayların tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmasının şart olduğunu belirtti. Bursa Uludağ Üniversitesi dışından müracaat edecek tüm adayların Bursa Uludağ Üniversitesi yatay geçiş şartlarını sağlamış olmaları gerektiğini de belirten Uludağ Üniversitesi, başvuruların nasıl olacağına ilişkin de bilgi verdi.

İlanda belirtilen kadrolara başvuru için gerekli bilgi, belge ve sonuçlara ilişkin kendi üniversitesinin Personel Daire Başkanlığı resmi sitesinden bilgi verildiğini ilan eden Uludağ Üniversitesi, başvuruların 15 gün boyunca devam edeceğini açıkladı. Başvuruları posta yolu ve şahsen alacak olan Uludağ Üniversitesi, kadroların birimlerine başvuruların yapılması gerektiğini duyurdu.