Ucuza Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Ekonomik şartlar ve seyahatlerde kullanılan vasıtaların yakıt türlerinin yenilenemez enerji kaynağı olmasından dolayı seyahat etmek zorunda kalan veya bunu tercih eden kişiler bilet fiyatları konusunda oldukça külfetli rakamlar ödemek zorunda kalabiliyorlar

Ucuza Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Bu ve bunun gibi birçok problem insanları daha ucuza seyahat bileti bulma arayışları hatta ücretsiz seyahat etme gibi çözümler aramaya itiyor. Bu yazıda seyahat etmek zorunda olan kişilerin en güvenilir ulaşım aracı olan uçak yolculuğu seyahatlerinde nasıl ucuz bilet alındığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ucuza uçak bileti almanın Türkiye ve Dünya üzerinde pek çok farklı yolu bulunmaktadır. Bunlar firmaların size sunduğu kampanyalar ya da internet sitelerinde bulabileceğiniz fırsatlar olabilir. Size uygun olan yöntemi seçerek uçak seyahatlerinizi daha uygun ve hesaplı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Pek çok kritere göre değişkenlik gösteren bilet fiyatları, bileti aldığınız gün, saat veya döneme göre ucuz ya da pahalı olabiliyor. Bunun dışında firmaların anlaşmalı olduğu kampanyalar sayesinde de her zaman olmasa da çeşitli zamanlarda ucuza bilet bulma fırsatını elde edebilirsiniz.

Mil Puanları Ve Kampanyalar

Yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri kredi kartı puanları kullanmak veya uçak firmalarının kazandırmış olduğu mil puanları kullanmaktır. Ancak bu yolu tercih eden kişiler sürekli uçak seyahati yapan kişiler olmalıdır. Bu sayede kredi kartı puanı ve uçuş mil puanları birikebiliyor. Daha az uçuş yapan sadece tatilden tatile giderken uçak yolculuğunu tercih eden kişilere en önemli tavsiyemiz tatil yapmayı planladıkları tarih aralıklarını esnek tutmaları olacaktır. Hafta sonu tatili için bir yere gidilecekse örneğin biletinizi hafta sonu almak yerine bir gün önce hafta içi almanız uçak bileti fiyatlarında oldukça bir azalma yapacaktır.

 Daha fazla miller kazandıran seyahatleri kullanarak bir sonraki uçuş biletinizi ucuza alabilirsiniz. Ayrıca mevsimsel değişiklikler ve çeşitli tatil günleri de uçak biletinin fiyatını etkileyebilir. Genel olarak pazartesi günü yani haftanın başında biletlerin diğer günlere göre daha ucuzdur. Saat bazında baktığınız zaman ise öğleden sonraki saatler diğer saatlere göre daha ucuz uçak bileti bulmanızı sağlıyor.

Ucuza Uçak Bileti Almanın Yöntemleri

Tatil yapacağı tarih önceden belli olan ve o tarihten başka zamanda tatile gidemeyecek olan kişiler için havayolu bilet bültenlerini takip edebilirsiniz. Bu platformlar son dakika uçuş fırsatlarını bulmanız için bir arama motoru sistemini sizlere sunuyor.

 Ucuza bilet bulmanın bir diğer yolu da alternatif hava yollarını tercih etmeniz olacaktır. Bu konuyu biraz daha açacak olursak dünyadaki çoğu büyük şehirde, çoğunlukla ucuza bilet satan düşük bütçeli havayollarının bulunduğu ikinci veya üçüncü bir havaalanı mevcuttur. Uçak bileti ararken bu havaalanlarını tercih ederseniz uçak biletinizi daha uygun fiyatlara almanız çok daha olasıdır.

 Gidilecek yer ve tarih önceden belliyse ve o tarihte gitmenize engel bir şey yok ise uçak biletinizi erkenden almanız sizin için daha avantajlı olacaktır. Çünkü uçak bileti fiyatları uçuş günü yaklaştıkça artmaktadır. Erken bilet almadan önce alacağınız günün hava durumu ve varacağınız yerin hava durumunu gözden geçirebilirsiniz. Günü geldiğinde oluşabilecek ters bir durum bütün planınızı bozabilir.

Farklı Bilet İçin Farklı Firma

Gidiş dönüş bileti almak yerine tek yön bilet almayı deneyebilirsiniz. Her zaman olmasa bile bazen bir şehirdeki havalimanları arasında kalkışta biri ucuz oluyorken inişte ötekinin ucuz olması mümkün olabiliyor. Örneği İstanbul Sabiha Gökçen’den kalkan bir firma İstanbul Havalimanı’ndan kalkana göre daha ucuz olabiliyorken dönüş sırasında İstanbul Havalimanı’na iniş yapan uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapandan daha ucuz olabiliyor.

Uyguna ve ucuza uçak bileti almak için alternatif rotalar denemelisiniz. Eğer gitmeyi planladığınız ülke veya şehir için olan uçak biletleri pahalı ise aktarma yaparak farklı bir rota üzerinden gitmek daha ucuz olabilir. Hatta aktarma yapacağınız şehri veya ülkeyi araştırarak tatilinize renk katması için orda da birkaç gün geçirebilirsiniz. Kimi uçak firmaları için bir noktadan diğerine direkt olan uçuşlar maliyeti artırabiliyor. Bu yüzden uçak bileti fiyatını artırabiliyor. Ancak anlaşmalı olduğu havayollarının firmalara sunduğu imtiyazlar sayesinde aktarmaları kullanarak daha verimli bir seyahat hazırlanabiliyor. Bu da bilet fiyatlarına yansıyabiliyor.

Ucuza Uçak Bileti Almanın Farklı Tüyoları

Eğer uçuşlarda bir grup halinde olacaksanız yine de bilet ararken tek kişi olarak aramanız sizin lehinize olacaktır çünkü uçak yolu firmalarının siteleri toplu bilet aramalarında tekli bilet aramalarına göre daha pahalı fiyatlar çektiği gözlemlenmektedir.

Gidiş dönüş biletlerinizi tek firmadan almak yerine başka başka firmalardan almakta cebinize faydalı olabiliyor. Çünkü kimi firmalar gidiş için uygun bir fiyat belirtseler de dönüş için beklentinizin üstünde bir fiyat olabiliyor. Tabi ki bunun için uçak bileti arama motorlarını ve uçak firması web sitesini takip etmenizde fayda var. Firmalar ve uçak biletleri hakkında bir karşılaştırma yaparak size uygun olan bileti bulabilirsiniz. Birtakım uçak bileti arama motorları bu karşılaştırma özelliğine sahiptir. Sizin olmasını istediğiniz özellikleri girerek birden fazla uçak bileti için karşılaştırmalı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bazı seyahat acenteleri ekip olarak alınan biletlerde uygun fiyat belirtmeye çalışsalar da uçak yolculukları diğerlerinden farklı olarak yüksek maliyetler içeriyor.

Uçak Bileti Arama Motorları Nimetleri

Seyahat planınızı yaptıktan sonra uçak biletinizi almak için tek bir firmaya ya da tek bir arama motoruna bağlı kalmamak sizin için her zaman daha avantajlı bir durumdur. Uçak bileti alırken uçak bileti arama motorlarını çeşitlendirmek isteyebilirsiniz. Çünkü bazen bazı arama motorları kendilerine özel kampanyalar sağlayabiliyor. Bu yüzden arama motorları seçeneklerini çeşitlendirmek çok avantajlıdır. Ancak sadece arama motorlarına da bağlı kalmamak gerekir.

Bazen uçak firmalarının kendi sitelerinden daha ucuza bilet bulma ihtimaliniz olabiliyor. Bunları göz önünde bulundurarak uçak bileti alırken arama motorlarından bulduğunuz bilet fiyatlarını uçak firmasının kendi sitesinde ki fiyatlarla karşılaştırırsanız sizin için en uygun ve ucuz olan bileti alma şansınız daha çok artacaktır. Uçak biletinizi almadan belli bir süre önce uçak biletlerini takip etmeli ve karşılaştırma yapmalısınız. Arama motorlarında çeşitli günlerde sunulan kampanyaları inceleyerek avantajlı fırsatları değerlendirebilirsiniz. Ya da uçak firmalarının resmi web sitesini takip ederek orada yer alan fırsatları ve kampanyaları değerlendirebilirsiniz.

Ucuz Uçak Bileti Almak İçin Farklı Bir Yöntem: Geç Tarihte Bilet Almak

Sanılanın aksine seyahat edeceğiniz tarihe yakın bir dönemde uçak biletinizi almak bileti çok daha ucuz bir şekilde satın almanıza imkan verebiliyor. Havayolu şirketleri boş kalan koltukları son ana kadar satıyor. Eğer uçakta yeteri kadar yolcu yoksa biletleri oldukça ucuza verebiliyor. Ancak bu taktik sezonun yoğun olduğu bayram veya tatil günlerinde tercih edilmemelidir. Örneğin yaz aylarında popüler olan bir destinasyona kış ayında gitmeyi düşünüyorsanız bu seçenek ile uçuşunuzu oldukça ekonomik bir hale getirebilirsiniz.

Advertorial Haber