Türkiye’nin tek Şampiyonlar Ligi temsilcisi Trabzonspor’un muhtemel rakipleri belli oldu!

Fenerbahçe’nin Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’e elenmesinin ardından Türkiye’nin bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcisi olan son şampiyon Trabzonspor’un play-off turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Trabzonspor gruplara kalmayı başarırsa çok yüklü kazanç elde edecek.

Türkiye’nin tek Şampiyonlar Ligi temsilcisi Trabzonspor’un muhtemel rakipleri belli oldu!

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu şampiyonu olan Trabzonspor’un, devler liginde play-off kura çekimindeki muhtemel rakiplerinin tamamı belli oldu. Ön eleme maçlarının ikinci ayaklarının tamamlanması ile birlikte bordo mavililerin karşısına çıkabilecek rakipler de ortaya çıktı. İkinci maçlar sonrasında alınan sonuçların ardından Trabzonspor’un karşısına çıkacak rakipleri, çekilecek kuraya göre belli olacak. Trabzonspor’un rakibini belirleyecek olan kura çekimi ise 2 Ağustos TSİ 13.00’da yapılacak. Trabzonspor eğer tur atlarsa, gruplar için kura çekimi de 25 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Bordo mavililer gruplara kalamaz da elenirse, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Ön eleme karşılaşmalarının ikinci ayağı da tamamlandı ve Trabzonspor’un, Şampiyonlar Ligi grup aşaması öncesindeki muhtemel rakipleri belli oldu. Bordo mavililerin rakipleri, 2 Ağustos tarihinde çekilecek kuraya göre şöyle olacak:

  •          Kopenhag (Danimarka)
  •          Kızılyıldız (Sırbistan) / Pyunik (Ermenistan)
  •          Ludogorets (Bulgaristan) / Dinamo Zagreb (Hırvatistan)
  •          Sheriff (Moldova) / Victoria Plzen (Çek Cumhuriyeti)

ŞAMPİYONLAR LİGİ PRİM DAĞILIMI

Türkiye’nin tek Şampiyonlar Ligi temsilcisi Trabzonspor’un muhtemel rakipleri belli oldu! - Resim : 1

Şampiyonlar Ligi’ne katılım bedeli 15 milyon 640 bin Euro, yayın geliri 2 milyon 700 bin Euro ve katsayı geliri de 1 milyon 137 bin Euro olarak belirlendi. Böylece Trabzonspor, gruplara doğrudan katılabilirse kasasına 19 milyon Euro gibi çok ciddi bir meblağ koymayı başaracak. Ayrıca Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalırsa, Türkiye’den diğer temsilci Fenerbahçe elendiği için fazladan 1 milyon Euro gelir elde edecek. Grup maçlarında galibiyetlere 2 milyon 800 bin Euro ve beraberliklere de 930 bin Euro verilecek.

GRUPLARDAN ÇIKANLARA ÖDENECEK PRİMLER

Gruplardan çıkmayı başaran takımlara, son 16’ya kaldıklarına 9 milyon 600 bin Euro verilecek. Bu tutar çeyrek final aşamasında 10 milyon 600 bin Euro, yarı final aşamasında 12 milyon 500 bin Euro ve final aşamasında 15 milyon 500 bin Euro olacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan takım bu ödemelere ek olarak 4 milyon 500 bin Euro daha alacak.