Türkiye’nin marketi Getir, Almanya’da da yatırımlara yön vermeye başladı! Tam 1,2 milyar dolarlık anlaşma ile yeni bir yatırım yaptı!

Türkiye’nin en çok talep gören online market uygulamalarından biri olan Getir, dünyaya açılmasının hemen ardından dev anlaşmalara imza atmaya başladı.

Türkiye’nin marketi Getir, Almanya’da da yatırımlara yön vermeye başladı! Tam 1,2 milyar dolarlık anlaşma ile yeni bir yatırım yaptı!

Teknolojinin gelişmesi kesinlikle alışveriş sektöründe devrim niteliğinde yeniliklerin yaşanmasına neden oldu. Özellikle dışarıya çıkma yasaklarının etkin olduğu pandemi döneminde daha çok kullanılır hale gelmiş olan online platformlar, hayatımızda her zamankinden daha çok yer etmeye başladı. O platformlardan biri olan ve market alanında hizmet veren Getir, özellikle pandemi döneminde beklenenden daha çok büyüdü.

Uzunca süre sektörde rakipsiz bir şekilde hizmet veren Yemeksepeti uygulaması, yemek üzerine bir hizmet vermesine karşın; yeni uygulama Getir, sektöre çok yönlü bir şekilde adım attı. Şimdilerde su satışından taksi çağırmaya kadar tek bir platform üzerinden birçok hizmet veren hızlı teslimat girişimi Getir, geçtiğimiz yıl yurt dışı yatırımlarına da start vermişti. Bu kez yatırımlarını büyütme kararı alan Getir, Alman rakibini satın aldı.

GETİR, YURT DIŞI YARIMLARINI ARTIRMAYA BAŞLADI

Türkiye’de çok sevilmesi ve hızla yükselmesinin ardından ilk olarak ülke genelinde yaygın bir hale gelen Getir, 81 ilde online bir şekilde hizmet vermesinin ardından gözünü yurt dışına dikmişti. Geçtiğimiz yıl Almanya ve Amerika gibi ülkelerde hızlı teslimat hizmeti vermeye başlamış olan Getir, şimdi de yurt dışı yatırımlarını genişletmek için harekete geçti.

Almanya’nın en çok kazanan şirketlerinden biri olan Gorillas, eylül ayında 3 milyar dolar olan değerini 1,2 milyar dolara düşürdü. Aynı şekilde Getir de 11,8 milyar dolara ulaşmış olan değerini dörtte bir oranında düşürerek, yeni bir ortaklığa imza atmak için ilk adımı attı.

GETİR İLE GORİLLAS BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’nin marketi Getir, Almanya’da da yatırımlara yön vermeye başladı! Tam 1,2 milyar dolarlık anlaşma ile yeni bir yatırım yaptı! - Resim : 1

Yapılan değerleme çalışmalarının ardından Getir ve Gorillas’ın birleşeceği konuşuluyordu. Anlaşmanın yapıldığı haberi Financial Times’tan geldi. Start-up girişimlerinde patlama yaşanmanın ardından kazançlarını korumak için bir araya geldikleri öğrenilen Getir ve Gorillas’ın son iki yılda 3 milyar dolardan fazla bir yatırım aldığı açıklandı.

Gorillas’ın Getir ile birlikte olmasının ardından sektörün büyük oyuncularının sayısı da azaldı. ABD merkezli Gopuff ve Almanya merkezli Flink ile rakip olmaya devam eden Getir’in günden güne büyümeye devam etmesi bu sektördeki pek çok küçük girişimin sona ermesini de beraberinde getirdi.

Etiketler: getir, almanya