Türkiye’nin gözde festivali TEKNOFEST tarihleri belli oldu! Özellikle o üç ile dikkat! 41 alanda yarışılacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Son zamanlarda Türkiye’nin ilgi gören festivallerinden biri olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2023 takvimi il il açıklandı. Öte yandan TEKNOFEST, 41 alanda başvuruları almaya başladı.

Türkiye’nin gözde festivali TEKNOFEST tarihleri belli oldu! Özellikle o üç ile dikkat! 41 alanda yarışılacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çeşitli girişimleri ile hayata geçirilen ve T3 Vakfı tarafından düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da gerçekleşecek olan TEKNOFEST, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıldönümüne özel olarak formatında bir değişikliğe gitti. Bu kez tek bir bölgede ya da ilde düzenlenmeyecek olan TEKNOFEST, ilk kez üç il de aynı anda yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti, 100. yılını karşılarken; birbirinden özel gösterileri ve yeni girişimcilik alanları ile gerçekleşmeye hazırlanan TEKNOFEST için nefesler tutuldu. Bu sene ilk kez 3 farklı ilde gerçekleşecek olan TEKNOFEST; İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde yapılacağı öğrenildi. TEKNOFEST için takvimi açıklamış olan ilgili kurum, yarışmaların gerçekleşeceği dalları da kamuoyu ile paylaştı.

TEKNOFEST İÇİN 2023 TAKVİMİ BELLİ

Birbirinden iddialı teknoloji tutkununun ve başta da öğrencilerin yarışacağı TEKNOFEST için 2023 yılı takvimi netlik kazandı. Uzay tutkunlarından havacılık için yeni teknolojik gelişmeler kaydetmek isteyenlere kadar herkesi heyecanlandıran TEKNOFEST; Ankara, İstanbul ve İzmir’de kurulacak olan stantlarının tarihini duyurdu.

Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST için heyecanlı bekleyiş sona erdi. TEKNOFEST’e başvuruları kabul etmeye başlamış olan T3 Vakfı, TEKNOFEST’in 2023 yılında 30 Nisan 2023 tarihi ile 6 Mayıs 2023 tarihi arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

TEKNOFEST 41 ALANDA YARIŞMA AÇTI

Türkiye’nin gözde festivali TEKNOFEST tarihleri belli oldu! Özellikle o üç ile dikkat! 41 alanda yarışılacak! Başvuruları sakın kaçırmayın! - Resim : 1

Bu sene yarış alanında da her zamankinden daha çok dal sunan TEKNOFEST, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılına hazırlandı. İlgili kurumun duyurduğuna göre, TEKNOFEST’te bu sene 41 farklı alanda yarışılacağı öğrenildi. Bu alanlar ise, şu şekilde açıklandı:

“Akıllı Ulaşım Yarışması, Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması, Çip Tasarım Yarışması, Dikey İnişli Roket Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması, Hack İstanbul, Helikopter Tasarım Yarışması, Hyperloop Geliştirme Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, Jet Motor Tasarım Yarışması, Karma Sürü Robotlar Yarışması, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması, Liseler Arası İnsanız Hava Araçları Yarışması, Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması, Model Uydu Yarışması, Pardus 21 Hata Yakalama Yarışması, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması, Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, Robot Yarışmaları, Roket Yarışması, Sağlıkta Yapay Zeka Yarışması, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, Take Off Girişim Zirvesi, Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışması, Tarım Teknolojileri Yarışması, Travel Hackathon, TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri, Turizm Teknolojileri Yarışması, Türkçe Doğal Dil İşleme Yarışması, Türkiye Drone Şampiyonası, Uçan Araba Şampiyonası, Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması, World Drone Cup.”

Etiketler: teknofest, 2023, festival, takvim