Türkiye için felaket saatleri yaklaşıyor! Son 33 yıldız bu kadar büyük felaket görünmedi

Türkiye, 33 yıldır görülmemiş bir soğuk hava dalgası ile karşı karşıya. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta sonu başlayacak olan soğuk hava dalgası ve kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyardı. Soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıklar 6 ila 12 derece arasında düşecek ve kar yağışı yüksek kesimlerde etkili olacak. Uzmanlar, soğuk havanın sağlık ve tarım üzerinde olumsuz etkileri olabileceğini belirterek gerekli tedbirlerin alınmasını tavsiye etti. Detaylar haberimizde...

Türkiye için felaket saatleri yaklaşıyor! Son 33 yıldız bu kadar büyük felaket görünmedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin önümüzdeki hafta sonu yaşayacağı hava olaylarına ilişkin uyarılarda bulundu. Uzmanlar, 33 yıldır görülmemiş bir soğuk hava dalgasının Türkiye’yi etkisi altına alacağını ve kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olacağını belirtti.

 

Soğuk hava dalgası ne zaman başlayacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, soğuk hava dalgası 18 Eylül Cumartesi günü başlayacak ve 20 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek. Soğuk hava dalgası ile birlikte Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sıcaklıklar 6 ila 12 derece arasında düşecek. Sıcaklıkların en çok düşeceği bölgeler ise Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İç Anadolu olacak.

Kar yağışı hangi illerde görülecek?

Soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışı da yüksek kesimlerde görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının 18 Eylül Cumartesi günü Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Bayburt ve Artvin’in yüksek kesimlerinde başlayacağını ve 20 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edeceğini duyurdu. Kar yağışının yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Soğuk hava dalgası nasıl önlem alınmalı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava dalgası nedeniyle vatandaşları uyardı. Uzmanlar, soğuk havanın sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastaların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca soğuk havanın tarım ve hayvancılık faaliyetlerini de olumsuz etkileyebileceği ifade edildi. Bu nedenle vatandaşların gerekli tedbirleri alması tavsiye edildi.

 

Etiketler: hava durumu