Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom açıkladı! 373,14 TL'nin hemen ödenmesi gerekiyor!

"Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar imkânı: Vergisiz telefon ve bilgisayar alımları için telefon hatlarının kendi üzerinde olma zorunluluğu olduğu belirtildi.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom açıkladı! 373,14 TL'nin hemen ödenmesi gerekiyor!

Üniversite öğrencilerinin vergisiz telefon ve bilgisayar alımları için telefon hatlarının kendi üzerinde olma zorunluluğu olduğu belirtildi. Bir internet sitesinde yer alan habere göre; Öğrenciler, sadece bir defaya mahsus olmak üzere vergisiz telefon veya bilgisayar alabilecek.

Öğrencilerin sadece kendi adlarına kayıtlı hatlarla vergisiz telefon alabilecekleri beliritldi. Öğrenciler sadece Türkiye'de üretilen veya montajlanan telefon ve bilgisayar modellerini seçebilecek. Öğrenciler, sadece belirli bir fiyat aralığındaki telefon veya bilgisayar modellerini alabilecek.

TURKCELL HATTI KENDİ ÜZERİNE ALMA ÜCRETİ NE KADAR?

Turkcell hat devri için, "Faturalı hattı devralan kişi devir için başvurduğu ve Devir Beyan Formu'nu imzaladığı tarih itibarıyla henüz faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetlerine ilişkin ücretleri, abonelik ve ek hizmetlere ilişkin ücretleri (roaming, kampanya erken iptal ücretleri, gecikme faizi bedelleri vb.) ve bu işlemlerden doğan tüm devir masraflarını (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) devralmış olur. Devir aldığı hatla ilgili olarak yeni abonelik işlemleri yapılacak olup, ilk abonelikte tahakkuk eden vergiler ve devir ücreti devir alan abonenin ilk faturasına yansır. Devir başvuru tarihi itibarıyla faturalandırılmış borçlar ise, devreden kişinin ödeme sorumluluğundadır. Devir işleminin gerçekleşebilmesi için devreden kişinin bu tutarı ödemesi gerekmektedir.  Faturasız hatlarda sadece devir masrafları devir alan tarafından ödenir (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) Şahıstan şahıs şirketine ve şahıs şirketinden şahısa geçişlerde, hat sahibinin TCKN bilgisinin aynı olması durumunda vergiler ve hat devir ücreti yansıtılmaz.​" açıklaması yaptı.

TÜRK TELEKOM HATTI KENDİ ÜZERİNE ALMA ÜCRETİ NE KADAR?

Türk Telekom'da devir için işlem ücreti alınmaz, devir alan müşteri yeni abonelik yapmış sayıldığı için ​hattı devir alan müşteriden ilk abonelik vergileri devlet adına tahsil edilir.

VODAFONE HATTI KENDİ ÜZERİNE ALMA ÜCRETİ NE KADAR?


Faturasız Hat DEVİR

Özel İletişim Vergisi : 260 TL

Ruhsat Ücreti (Yıllık) : 113,14 TL

Toplam : 373,14 TL

Mağazalarınıza gelerek devir yaptırmak isteyen müşterilerimizden, işleme ilişkin vergi ücreti olarak belirtilen 373,14 TL tutarın, sizler tarafından işlem sırasında tahsil edilmesi gerekmektedir.

Mağazalarımızdan yapılan Ön Ödemeli Devir işlemleri aylık olarak raporlanıp, devir işlem adet toplamı kadar tahsil edilen tutar, ilgili satış kanalına fatura edilecek ve primlerinden mahsup edilecektir.

Devir işleminde alınması gereken zorunlu evraklar:

Abonelik Sözleşmesi

Devir Eden ve Devir alan aboneye ait nüfus cüzdanı veya kimlik alternatif evraklarından biri

Devir Formu (Devir eden ve Devir alan tarafından imzalanmış)

Not: Yukarıdaki vergilerin dışında kalan , 113,14 TL tutarındaki “Telsiz Kullanım Vergi “ ücreti 12 eşit taksit ile aylık olarak, müşterinin cep lira yüklemelerinden ayrıca mahsup edilecektir.

Faturalı Hat DEVİR

İlk tesis ÖİV ve ruhsatname ücretine denk gelen 373,14 TL 12 taksit ile abonenin faturasına yansıyacaktır.

Devir ücreti için alınacak tüm vergiler dahil 35,76 TL abonenin faturasına ayrıca yansıtılır.

Etiketler: turkcell, vodafone