Türk Futbol Tarihine Şekil Verdiler: Türk Futbolseverlerin Asla Unutamayacağı 6 Futbolcu!

Türk futbol tarihine adını altın harflerle kazıyan yıldız oyuncularla ilgili detaylara yazımızda yer verdik. Siz de Türk futbolunun başından geçen en iyi oyuncuları tanıyıp bilgi sahibi olmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Türk Futbol Tarihine Şekil Verdiler: Türk Futbolseverlerin Asla Unutamayacağı 6 Futbolcu!

Türk futbolunun tarihindeki oyuncular yetenekleriyle meslektaşlarından ayrılıp büyük başarılara imza atan kişilerden oluşur. Türk futbolunun ileri gitmesini sağlayan bu kişiler yetenekli oldukları kadar büyük bir çaba örneği sarf ettiler. Türk futbol tarihine adını kazıyan oyuncular alanının en iyisi futbolculardan oluşur.

Hakkı Yeten

Hakkı Yeten’in adı geçince akla 17 sezon boyunca Beşiktaş forması giydiği akla gelir. Döneminin en büyük futbolcularından biri olan oyuncu çok sevildiği için Baba Hakkı olarak adlandırıldı.

Metin Oktay

Metin Oktay’ın lakabı olan “Taçsız Kral” tarihin gördüğü en büyük golcülerden biri olmasından kaynaklanır. Toplam 14 sezon boyunca Galatasaray forması ile sahalarda yer aldı.

Lefter Küçükandonyadis

Türk Futbol Tarihine Şekil Verdiler: Türk Futbolseverlerin Asla Unutamayacağı 6 Futbolcu! - Resim : 1

Lefter Küçükandonyadis’in “Ordinaryüs” lakabı Rum asıllı olmasından kaynaklanır. 17 sezon boyunca Fenerbahçe forması ile sahalarda boy gösterdi. Yer aldığı 42 milli maç içinde toplam 22 gol atarak Altın Şeref Madalyası ödülünü kucakladı.

Can Bartu

Can Bartu’nun en büyük özelliği aynı gün oynadığı basket maçında 28 sayı ve futbol maçında bir gol atmasıdır. “Sinyor” lakabı ile anılan Bartu, Fenerbahçe tarihinin unutulmaz oyuncularından biridir. Aynı zamanda Türk basketbol ve futbol takımında forma giyerek alanında bir ilke imza attı. Fiorentina forması giyerek Avrupa Kupasında yer almasıyla bir ilki gerçekleştirerek adını Türk futbol tarihine yazdırdı.

Tanju Çolak

Tanju Çolak’ın başarılı bir futbol kariyeri bulunur. En başarılı Türk forvet oyuncularının başında gelen Çolak 5 kere üst üste gol kralı olarak büyük bir başarıya imza attı. Samsun Spor ile başarılara imza atan usta futbolcu daha sonra Galatasaray ve Fenerbahçe formalarıyla da sahalarda boy gösterdi.

Feyyaz Uçar

Feyyaz Uçar’ın kariyerinde çok sayıda golcülük başarısı bulunur. Beşiktaş forması giyen uçar 16 sezon içinde 170 gol atarak büyük bir performans gösterdi. Milli takıma olan katkılarıyla birlikte adını Türk futbol tarihine büyük harflerle yazmayı başardı.