Trafik Sigortasında Yeni Dönem: SEDDK ve Havuz Sistemi ile Sorunlar Çözülecek! Trafik sigortalarında mağduriyeti önleyecek yeni düzenleme hayata geçiyor

Trafik sigortası almak isteyen araç sahipleri için sevindirici bir haber geldi. Sigorta Etiği ve Denetleme Kurulu (SEDDK), trafik sigortası teklifi alamayanların en yüksek primlerini belirleyecek. Böylece, trafik sigortasına erişimde yaşanan sorunlar ortadan kalkacak. Ayrıca, havuz sistemi de devreye girecek. Bu sistem sayesinde, herhangi bir şirketten trafik sigortası alamayanlar havuzdan poliçe alabilecek. Trafik sigortasında yeni dönem ile ilgili detaylar haberimizde.

Trafik Sigortasında Yeni Dönem: SEDDK ve Havuz Sistemi ile Sorunlar Çözülecek! Trafik sigortalarında mağduriyeti önleyecek yeni düzenleme hayata geçiyor

Trafik sigortası almak isteyenler için yeni bir düzenleme hayata geçiyor. Sigorta Etiği ve Denetleme Kurulu (SEDDK), trafik sigortası teklifi alamayan araç sahiplerinin en yüksek primlerini belirleyecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, yeni düzenlemenin trafik sigortasına erişimde yaşanan sorunları çözeceğini söyledi.

Bloomberg HT’ye konuşan Korkut, “Trafik sigortasında hasar prim dengesi bozuldu ve sürdürülemez bir noktaya geldi. Bu da sigortalıların poliçe almasını zorlaştırdı. Sigorta şirketleri bu branşta ciddi zararlar ediyorlardı ve bu durum devam edemezdi. Biz de hem tüketiciden hem de acentalardan gelen geri bildirimleri SEDDK’ya ilettik. Bu konu üzerinde çok çalışıldı. Yakın bir zamanda bu sorun çözülecek. Uygulamaya ilişkin değişiklikler yapıldı. Kurulun kararı olumlu olursa en kısa sürede hayata geçirilecek” dedi.

Korkut, “Trafik sigortasına ulaşmak isteyen tüketiciler için acentalar çok önemli bir rol oynuyor; çünkü poliçelerin yüzde 92’sini biz üretiyoruz ve tüketiciyle doğrudan iletişim halindeyiz. Poliçe verememenin, olmaz demenin, yapamayız demenin acısını ve mahcubiyetini yaşıyorduk. Tüketici artık bizler aracılığıyla bu poliçelere kolayca ulaşabilecek ve 10 dakika içinde poliçesini alabilecek. Bu durumun birkaç yönü var. Trafik sigortası alamayan tüketici herhangi bir kaza halinde, herhangi bir bedensel zarara maruz kalması halinde poliçesi olmadığı için mağdur olacaktır. Bu poliçe, üçüncü kişilere karşı verilen bir teminat. Bu şekilde bu mağduriyetin önlenmesi ve özellikle de sigortasız araç sayısının azalması, tüketicinin erişimi açısından da çok önemli olacak. Çok doğru bir karar alındı. Burada meslektaşlarım, tüketiciler ve sektörüm adına SEDDK Başkanımız Mehmet Akif Bey’e teşekkür ediyorum. Umarım beklentiyi karşılayacak bir sonuç ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

“Depremde 5 milyar dolarlık teminat sağlayacağız”

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı ise deprem riskine dikkat çekerek, “Deprem maliyetinin yaklaşık 100 milyar dolar olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun 50 milyarı bina ve sanayi tesislerindeki hasarlardan kaynaklanıyor. Sigorta sektörü olarak 5 milyar dolarlık deprem teminatı sağlayacağız. Deprem nedeniyle reasürans kapasitelerinde sıkışmalar yaşanabilir” dedi.

Trafik sigortasında yeni düzenleme ile ilgili de Obalı, “Trafik sigortası almakta zorlanan araç sahipleri için havuz sistemi devreye giriyor. Herhangi bir şirketten trafik sigortası alamadığınızda havuzdan alabileceksiniz” ifadelerini kullandı.

Etiketler: trafik, sigorta