Toplam değeri bu yıl 9,78 milyar Euro’ya kadar ulaştı! Türk Hava Yolları, tüm zorluklara rağmen zirveye oturdu!

Pandemi döneminin ekonomik eksilerini göğüsleyen ilk sektör olan havayolu taşımacılığından rakamlara göre en az zararı alan şirketlerden biri Türk Hava Yolları oldu.

Toplam değeri bu yıl 9,78 milyar Euro’ya kadar ulaştı! Türk Hava Yolları, tüm zorluklara rağmen zirveye oturdu!

2019 yılının aralık ayından bu yana her sektörü bir şekilde olumsuz etkilemeyi başarmış olan koronavirüs pandemisi özellikle de havayolu taşımacılığını kelimenin tam anlamıyla bitirdi. Önlemler kapsamında sınırların kapanmasıyla birlikte bir dönem çalışmayan havayolu şirketlerinin pek çoğu iflas bayrağını çekerken; bu olumsuz havadan en az hasarla çıkan Türk Hava Yolları, adını zirveye yazdırdı.

Artan maliyetler bir yana pandeminin getirdiği olumsuz ekonomik koşulların etkilerini göğüslemeyi başaran Türk Hava Yolları, havayolu şirketleri arasında en çok değer kazanan şirketlerden biri oldu. Özellikle de iyi kazancı ile adını tüm dünyada duyuran Alman devi Lufthansa’yı da geride bırakmasıyla dikkat çeken Türk Hava Yolları, ulaştığı yeni değer ile dudakları resmen uçuklattı.

TÜRK HAVA YOLLARI’NIN DEĞERİ 9,78 MİLYAR EURO’YA ULAŞTI

Toplam değeri bu yıl 9,78 milyar Euro’ya kadar ulaştı! Türk Hava Yolları, tüm zorluklara rağmen zirveye oturdu! - Resim : 1

Türkiye’nin en prestijli hava yolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları, son veriler ile birlikte dünya liginde yer almaya başladı. Piyasa değerinde ciddi bir artış yaşayan Türk Hava Yolları, son rakamların eklenmesiyle birlikte toplam değerini 9,78 milyar Euro’ya kadar çıkarmayı başardı. Olumsuz koşullardan en az hasar ile çıkan Türk Hava Yolları’nın hisse senetleri de arttı.

Borsa İstanbul’da da değer artan Türk Hava Yolları, sadece dün hisse senedi bazında yüzde 8 oranında kazanç getirdi. Hisse senedi değeri 191,3 milyar TL seviyelerine ulaşan Türk Hava Yolları, yeni verileriyle birlikte dünya liginin zirvesine oturdu.

TÜRK HAVA YOLLARI, LUFTHANSA’YI GEÇTİ

31 Aralık 2022 tarihinde 20,02 TL hisse senedine sahip olan Türk Hava Yolları, o günden bugüne yüzde 592,3 oranında artış kaydetmesiyle başka bir rekora daha imza attı. Şimdilerde 141 TL seviyesinden işlem gören Türk Hava Yolları, dünya devi olan Alman şirketi Lufthansa’yı gerisinde bıraktı.

Öte yandan Lufthansa’nın hisse senetleri de sene başından bu yana yüzde 25,7 oranında bir artış kaydetti. Bu sayede 6,18 Euro’dan 7,77 Euro’ya yükselen Lufthansa, hızlı yükselişiyle bile Türk Hava Yolları’nı geçemedi.

Etiketler: türk hava yolları