TOKİ başvurusu özel şartları belli oldu! TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Proje ile ev satışı ucuz hale geliyor!

TOKİ Ağustos ayı başvuruları yapılacak kabine toplantısı sonrasında açıklanacak. Yapılan son kabine toplantısı ile konu netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “81 ilde en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” yorumunda bulundu. Başvuru şartları ve başvurunun ne zaman yapılacağına dair tüm detaylar…

TOKİ başvurusu özel şartları belli oldu! TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Proje ile ev satışı ucuz hale geliyor!

TOKİ ucuza konut başvurusu için kabine toplantısı sonrası değerlendirmeleri dikkate alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini gerçekleştiriyoruz” yorumunda bulundu. 81 ilde gerçekleşecek olan yeni toplu konut projesi özellikle dar gelirli ve orta gelirli aileler için büyük bir umut oluşturuyor. Uzun süredir ev alma hayali bulunanlar asgari ücret tutarını aşmayacak rakamlarla kira öder gibi ev sahibi olabilecek.

PORJE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANA UYGUN HALE GELECEK!

Dar gelirli aileler, emekliler, şehit ve gazi yakınları, yeni evlenecek olanlar için özel kontenjan ayrıldı. Yeni bir ev sahibi olabilmek ya da yatırım amacıyla ev satın alabilmek için projenin detayları yakından takip ediliyor.

81 ilde başlatılacak olan TOKİ konut projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: “Asgari ücretli ailelerin ulaşabileceği uygun ödeme koşulları ile satış yapılacak. İnşaat maliyetlerinin önemli bir kısmını da devlet karşılayacak” dedi.

EVLER NASIL UCUZLAYACAK?

TOKİ başvurusu özel şartları belli oldu! TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Proje ile ev satışı ucuz hale geliyor! - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sırasında değinilen konuda en çok merak edilen ise bu projenin ne zaman başlatılacağıydı. Konu üzerinden şu açıklamada bulundu: “TOKİ ile 1 milyon 170 bin vatandaş ev sahibi oldu. Benzersiz bir başarıyı ortaya koyduk. 81 farklı ilde hız kesmeden toplu konut projelerimiz devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi için başlangıcı yapıyoruz.

İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar bu projenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyor. Proje sayesinde yenilenebilir enerji sistemi ön plana çıkacak verimli malzemelerden inşa yapılacak. Bu kiraların düşmesine de sağlayacak. Emekliler, şehit yakınları ve gaziler özel grupta yerini alıyor. İlk kez evlenecek olanlara da özel bir kota sunulacak” dedi.

TALEBİN YOĞUN OLDUĞU İLLER ÖNCELİKLİ OLACAK!

TOKİ konut projesi kapsamında başvuruda bulunmak isteyenlerin gereken başvuru şartları ve başvuru tarihleri henüz netleşmiş değil. Çalışmalar devam ediyor. Ön tespit süreci sonrasında 81 farklı ilde inşaatlar başlayacak. Özellikle talebin fazla olduğu iller ön planda tutuluyor. İstanbul, İzmir ve Ankara talebin hızlı artış gösterdiği öncelikli iller arasında yerini alıyor.

TOKİ BAŞVURUSU ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

Başvuru sırasında aranan şartlar arasında şunlar yerini alıyor:

  • Konut projesine başvuruda bulunmak isteyenlerin yatırım amacıyla projeye girmek istemeleri ya da daha önceden ev sahibi olanların faydalanamayacağı biliniyor.
  • Şehit, gazi yakınları, emekliler ve yeni evlenecek çiftlere öncelik verilecek
  • Hiç evi olmayan geliri 10.000 lirayı aşmayan dar gelirli aileler için 20 yıla kadar uzatılabilen vade süreleri ile kredi verilmesi ön planda tutuluyor.
  • Yapılacak konutlar ile talebin hızlı arttığı iller göz önünde bulunduruluyor. Özellikle büyük şehirlerde yükselen fiyatların önüne geçilmesi planlanıyor.