TOGG'un bu detayını kimse bilmiyor! KUKA robot gündem oldu! TOGG KUKA kime ait? İşte dikkat çeken o detay…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan TOGG fabrikasından ilk görüntüler gelmeye başladı. Dikkat çeken yeni bir ayrıntı ise gündem oldu. KUKA robot merak ediliyor! İşte detaylar…

TOGG'un bu detayını kimse bilmiyor! KUKA robot gündem oldu! TOGG KUKA kime ait? İşte dikkat çeken o detay…

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili TOGG, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında banttan inerek resmen tanıtıldı. Bursa’nın Gemlik ilçesinde yer alan fabrikasının da açılışının yapıldığı etkinlik sonrasında birçok yeni detay da böylece gün yüzüne çıkmış oldu.

TOGG’un üretim bandından gelen son görüntülerde KUKA robotlarının işleyişi görenleri resmen hayran bıraktı. YouTube kanalında yayınlanan videoda dikkat çeken bu robotlar otomobil üretim aşamasında kritik rol üstleniyor. KUKA robot hakkında detaylar ise araştırılmaya başladı.

KUKA ROBOT HANGİ ÜLKEYE AİT?

TOGG'un bu detayını kimse bilmiyor! KUKA robot gündem oldu! TOGG KUKA kime ait? İşte dikkat çeken o detay… - Resim : 1

Türkiye’nin yerli otomobil girişimi olan TOGG’un üretim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediliyor. Mart ayında yollarda olması beklenen aracın üretim aşamasında görev yapan robotlar dikkat çekti. Küresel düzeyde fabrikasyon robot üreticisi ve işletme otomasyonu için çözümler sunana bir Alman firması olan KUKA, TOGG üretiminde de önemli bir rol üstleniyor.

KUKA Robotics Corporation, ABD, Kanada, Meksika, Brezilya, Çin, Kore ve daha pek çok ülkede faaliyetlerine devam ediyor. TOGG üretimine dair ortaya çıkan yeni görüntüler kapsamında üretim sırasında büyük görev üstlendiği görüldü.

DÜNYA DEVİ OTOMOTİV FİRMALARI DA KULLANIYOR!

TOGG fabrikasında da kullanılan KUKA robotlar, dünya genelinde lider otomotiv firmalarının fabrikalarında da tercih ediliyor. Endüstriyel bu robotlar malzeme taşıma, makinelerin yükleme ve boşaltılması, paketleme, nokta ve ark kaynaklama işlerinde aktif olarak kullanılıyor. Oldukça işlevsel özellikleri ile dikkat çeken bu robotlar sahip oldukları teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

GM, Chrysler, Ford, BMW, Porsche, Ferrari, Audi, Mercedes – Benz, Volkswagen, Harley – Davidson ve daha pek çok firma tarafından kullanılıyor. Dünya devleri ile yarışacak TOGG’da kullanılan KUKA robotlar işlevsel özellikleri ile dikkat çekiyor.

TOGG NE ZAMAN ÇIKACAK?

TOGG’da son duruma ilişkin yeni videolar gelmeye devam ediyor. Seri üretime geçen TOGG’un Şubat ayında satışa çıkması bekleniyor. Mart ayında ise TOGG yollarda olacak.

Etiketler: TOGG