TL'si olanları bankalar maaşa bağlayacak aylık 5.620 TL ödeme sözü verildi

Bankalar Kasım ayına son derece hızlı bir giriş yaparken 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamları da güncellendi. Parasını dolar yerine TL olarak yatıran kişilere yüksek faiz getirisi sunuldu.

TL'si olanları bankalar maaşa bağlayacak aylık 5.620 TL ödeme sözü verildi

Bankalar arasında yaşanan rekabet Kasım ayının gelmesi ile beraber bir üst seviyeye taşınırken pek çok üründe bankalar rakamlarını değiştirdi. Emekliye promosyon konusunda ödenen rakamlar yükseltilirken aynı zamanda bankalar bu ay bir değişikliğe giderek mevduat hesabı oranlarını da değiştirdi. 

Merkez Bankası tarafından Ekim ayında yapılan son politika kurulu toplantısı ile sürpriz bir şekilde 150 baz puanlık faiz indirimi yapmıştı. Yapılan faiz indirimi sonrasında gözler bankaların oranlarına çevrilmişti. Normalde alınan böyle bir kararda bankaların da mevduat hesabı faiz oranlarını indirmesi beklenirken dolar kurunda yaşanan yükselişin önüne geçmek adına bu sefer bir farklılık oldu ve mevduat hesaplarında yükseliş yaşandı. 

32 GÜNLÜK VADELİ MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARINDA SON DURUM NE, EN YÜKSEK FAİZ HANGİ BANKADA?

Bankaların vadeli mevduat hesabı faiz oranları sürpriz bir şekilde yükseldi. Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ile piyasaların beklentisinin üzerine çıkarak 150 baz puanlık faiz indirimi yapmış ve politika faiz oranını düşürmüştü. Yapılan bu indirim sonrasında gözler bankaların vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamlarına çevrilmişti. Mevduat oranlarının da düşmesi beklenirken tam tersi bir durum oluştu ve özel bankalar mevduat hesabı oranlarını yükseltmişti. 

TL'si olanları bankalar maaşa bağlayacak aylık 5.620 TL ödeme sözü verildi - Resim : 1

Merkez Bankası politika faiz oranı düşerken bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamları ise yükseldi. Yapılan güncelleme sonrasında en yüksek faizi veren banka Akbank olurken en yüksek vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamı ise yüzde 27 seviyesine yükseltilmiş oldu. Hatırlanacağı üzere Akbank emekli maaş promosyonu konusunda da rakamı ilk arttıran banka olmuş ve bu alanda büyük bir rekabet yaşanmasına neden olmuştu. Yaşanan bu rekabetin mevduat hesabında da olup olmayacağı merak konusu oldu. 

TL'si olanları bankalar maaşa bağlayacak aylık 5.620 TL ödeme sözü verildi - Resim : 2

32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı rakamı en yüksek olan banka üzerinden 32 günlük vadeli mevduat hesabı getirisi ise 5 bin 622 TL olarak gerçekleşecek. En yüksek faiz oranı üzerinden 100 bin liranın 32 günlük getirisi ise 2 bin 249 TL olarak banka hesaplarına yatırılacak. Oranların yükseliş nedeni ise TL mevduatlarda dolarizasyonun önüne geçmek olarak gösterildi.