Ticaret Bakanlığı sahaya çıktı! Tanıdık marketlere ceza üzerine ceza yağdı! Tam 9 milyon 403 bin 237 TL ceza kesti!

Bir süre önce stok ve fahiş fiyat uyarısında bulunmuş olan Ticaret Bakanlığı, ekipleriyle sahaya çıktı. 21 işletmeye ceza kesen Ticaret Bakanlığı, toplamda 9 milyon 403 bin 237 TL ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı sahaya çıktı! Tanıdık marketlere ceza üzerine ceza yağdı! Tam 9 milyon 403 bin 237 TL ceza kesti!

Özellikle şubat ayından bu yana ayçiçek yağıyla başlayan ve diğer temel gıda ürünleriyle devam eden stokçuluk konusunda çeşitli önlemler almaya başlamış olan Ticaret Bakanlığı, bu kez stokçuluk yapan marketlerin tespitini yapmak için sahaya çıktı. Aynı zamanda enflasyon bahanesiyle fahiş zamlar yapan marketleri de tespit etmiş olan Ticaret Bakanlığı, ceza yazılan işletmelere ilişkin kamuoyunu ilgilendiren bir açıklama gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz gün yazılı bir şekilde açıklama gerçekleştirmiş olan Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu hem stokçuluk hem de fahiş fiyatlara karşı alınan tedbirleri sıraladı. Halihazırda kesilmiş olan cezalara ilişkin de bir açıklama gerçekleştirmiş olan Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, Katma Değer Vergisi (KDV) indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığının kontrolüne ilişkin de bilgilendirme gerçekleştirdi.

TİCARET BAKANLIĞI HAKSIZ FİYAT DEĞERLENDİRME KURULU’NDAN CEZA AÇIKLAMASI GELDİ

Ticaret Bakanlığı sahaya çıktı! Tanıdık marketlere ceza üzerine ceza yağdı! Tam 9 milyon 403 bin 237 TL ceza kesti! - Resim : 1

Pandemiden bu yana belirgin bir şekilde görülmeye başlanmış fahiş fiyat ve gıda stokçuluğuna karşı durmak adına kurulmuş olan Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bu hafta 7.toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği son toplantının ardından sektörde kesilen maddi cezalara ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Toplantıda, tüketicilerimizin temel ihtiyaçları arasında yer alan yumurta, süt, makarna, yoğurt gibi gıda ürünleri ile deterjan, sabun gibi temizlik maddeleri ve benzeri ürünlerde yaşanan fiyat artışlarının tespiti amacıyla ulusal ve yerel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketler ile diğer işletmelere yönelik olarak Bakanlığımız tarafından yapılan denetim sonuçları görüşülmüştür. Bu kapsamda; fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı değerlendirilen, aralarında ulusal marketlerin de bulunduğu 21 işletmeye toplam 9 milyon 403 bin 237 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.”

TİCARET BAKANLIĞI HAKSIZ FİYAT DEĞERLENDİRME KURULU, KDV İNDİRİMİNİ HATIRLATTI

Sadece kamu temsilerinin değil, tüketici ile özel sektör temsilcilerinin de bulunduğu Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, son toplantısının ardından yayınladığı yazılı açıklamada, bir süredir hükümet tarafından getirilmiş olan KDV indirimlerine ilişkin de konuştu. Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun açıklamalarının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu doğrultuda, pandeminin başlangıcından itibaren süt ürünlerinden tahıl ürünlerine, bebek bezi ve mamasından temizlik ürünlerine, sebze ve meyveden ekmeğe, yangın ekipmanlarından KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığına, elektronik pazar yerlerinden araç stokçuluğuna varıncaya kadar binlerce işletme ve ürün denetlenmiştir. Bugüne kadar yapılan denetimlerde, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplamda 56 milyon 602 bin 168 TL idari para cezası uygulanmıştır. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk denetimlerine ara vermeden devam edilmektedir.”