Tesla’nın Bitcoin satışı sonrası Elon Musk’tan açıklama geldi: Tekrar satın alabiliriz

Kripto para piyasaları uzun süredir devam eden düşüş eğiliminin ardından geçtiğimiz hafta toparlanmalara başlamıştı. Ancak 2022 yılı ikinci çeyrek bilançosunu açıklayan Tesla’nın elindeki Bitcoin’lerin (BTC) %75’ini sattığını açıklaması, piyasalara yeniden darbe vurdu.

Tesla’nın Bitcoin satışı sonrası Elon Musk’tan açıklama geldi: Tekrar satın alabiliriz

Kripto para piyasaları Kasım 2021 döneminden bu yana düşüş eğiliminde hareket ediyor. Son olarak 10 Kasım 2021’de Bitcoin (BTC) 69 bin dolar seviyesine ulaşarak tüm zamanların fiyat rekorunu kırmıştı. Bitcoin’in rekor kırdığı bu süreçte kripto para piyasalarının toplam değeri de 3 trilyon dolar seviyesine ulaşmıştı. Ancak Kasım 2021 sonrası gelen ve 2022 boyunca devam eden düşüş sürecinde Bitcoin 17 bin 600 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu sert düşüşler sonrası, son haftada yükselişe geçen Bitcoin, bu kez de Tesla’nın bilançosunu açıklamasıyla düşüş yaşadı.

Tesla Elindeki Bitcoin’lerin Yüzde 75’ini Sattı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Şubat 2021 döneminde 1,5 milyar dolarlık devasa bir yatırımla kasasına Bitcoin eklemişti. Söz konusu dönemde Tesla, Bitcoin başına yaklaşık 31 bin dolar ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştirmişti. Ardından Tesla, geçtiğimiz yıl bu Bitcoin’lerin bir kısmını likidite sağlama amacıyla satmıştı ancak Tesla’nın elinde bu varlıkların çok büyük bir kısmı tutuluyordu. Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, 2022 yılı 2. çeyrek bilançosunu açıkladı. Verilere göre Tesla, ikinci çeyrekte elindeki Bitcoin’lerin %75’ini 936 milyon dolar karşılığında sattı. Elon Musk, satış sonrası açıklama yaptı.

Elon Musk Açıklama Yaptı

Tesla’nın Bitcoin satışı sonrası Elon Musk’tan açıklama geldi: Tekrar satın alabiliriz - Resim : 1

Tesla’nın ikinci çeyrekte Bitcoin’lerini satması, piyasalarda düşüş hareketliliğini tetikledi. Son haftada toparlanma sürecine giren kripto paralar, bu satış haberiyle bir geri çekilme yaşamış olsa da düşüşler sınırlandı ve Cuma günü piyasalar yeniden toparlanma sürecine dönüş yaptı. Tesla’nın Bitcoin satışı hakkında konuşan Elon Musk, “Bitcoin’lerimizin bir kısmını Çin’deki karantinaların yarattığı belirsizlikten dolayı sattık. Bu ortamdaki nakit pozisyonumuzu maksimize etmek bizim için önemliydi” dedi.

“Bitcoin ile İlgili Son Kararımız Gibi Algılanmamalı”

Musk, açıklamasında Tesla’nın Bitcoin serüveninin henüz bitmediğini ve ilerleyen dönemlerde yeniden Bitcoin varlıklarını artırabileceklerini ifade etti. Bu satın alma olasılığına karşı “kesinlikle açık” olduklarını belirten Musk “Bu satış Bitcoin ile ilgili son kararımız gibi algılanmamalıdır” dedi. Öte yandan Elon Musk, kendisi ile özdeşleşen şaka coin’i olan Dogecoin’i (DOGE) hiç satmadıklarını da söyledi.

Etiketler: bitcoin, tesla, elon musk