Taşıt almak isteyenlere kaçırılmayacak teklif ING’den geldi! Taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,39’a kadar düştü! Üstelik araçta yaş sınırı 8’e yükseldi!

Otomobil sektöründe artan pahalılığın ardından vatandaşların sıklıkla başvuru yaptığı taşıt kredileri, kasım ayı itibariyle faiz indirimleriyle buluşmaya başladı. Taşıt kredisi hizmetinde faiz indirimine giden ING Bank, yeni faiz oranlarını açıkladı.

Taşıt almak isteyenlere kaçırılmayacak teklif ING’den geldi! Taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,39’a kadar düştü! Üstelik araçta yaş sınırı 8’e yükseldi!

Sıfır kilometre araçlardan ikinci el araçlara kadar her türlü aracın alımında finansman desteği olarak kullanılabilecek olan taşıt kredileri, otomotiv sanayisinin karşılaştığı krizlerin ardından aldığı peş peşe zamlar sonrasında daha çok ilgi görmeye başladı. Son zammı kasım ayının ilk günü itibariyle alan otomobil sektöründe şu an Türkiye’de en uygun araç 400 bin TL seviyesine yükseldi. Bu nedenle vatandaşlar, taşıt kredisi faiz oranlarını daha yakından takip etmeye başladı.

Merkez Bankası’ndan gelen faiz indirimleri kararlarının ardından piyasa faizlerinde de birtakım değişiklikler yaşandı. Faiz konusunda indirime giden bankalar arasında yer alan ING Bank, taşıt kredisi faiz oranlarını indirdiğini açıkladı. Hem sıfır hem de ikinci el araçlar için taşıt kredisi kullanım olanağı tanıyan ING Bank, faiz indiriminin yanı sıra ikinci el araçlarda yaşı 8’e yükseltti.

ING BANK, KREDİ FAİZ ORANLARINI İNDİRDİ

Taşıt almak isteyenlere kaçırılmayacak teklif ING’den geldi! Taşıt kredisi faiz oranları yüzde 1,39’a kadar düştü! Üstelik araçta yaş sınırı 8’e yükseldi! - Resim : 1

Sıfır ve ikinci el araçlar için sağladığı taşıt kredisinin güncel şartlarına ilişkin açıklamalar gerçekleştiren ING Bank, 8 yaşa kadar kullanılabilecek olan ikinci el araç kredisinde de sıfır araç kredisinde de azami vadenin 48 ay olabileceğini belirtti. Minimum 3 ay vade sağlayan ING Bank, kredi tahsis ücretinin kredi anapara tutarının yüzde 0,5’i olarak alındığını bildirdi. Ferdi kaza ve hayat sigortası zorunluluğu taşımayan kredi paketleri sunan ING Bank, teminat olarak ise sadece satın alınan aracın yeterli olduğunu açıkladı. Öte yandan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde, nihai fatura değeri 120 bin TL altında olan taşıt alımları için 48 ay vadeyi yasal olarak sunabilen ING Bank, değeri 120 bin 1 TL ile 300 bin TL arasında olan araçlarda 36 ay; değeri 300 bin 1 TL ile 750 bin TL arasında olan araçlarda 24 ay; değeri 750 bin 1 TL ile 1,5 milyon TL arasında olan araçlarda ise 12 ay vade sunabileceğini vurguladı.

ING’DE TAŞIT KREDİLERİNDE FAİZ ORANLARI ARTIK YÜZDE 1,39’DAN BAŞLIYOR

Taşıt kredisi paketlerinin avantajlarını artıran ING Bank, aynı zamanda faiz oranında da indirime gitti. Yeni ayda taşıt kredisinin faiz oranlarının yüzde 1,39’dan başlayacağını duyuran ING Bank, vade süresine göre değişmekle birlikte bu oranın yüzde 1,89’a kadar çıkabileceğini açıkladı. Bu kapsamda 48 ay vadede yüzde 1,89’dan kredi kullanımı sağlayan ING Bank, bu şartlar altında çekilecek olan 50 bin TL’lik taşıt kredisinin aylık taksitlerinin ortalama bir hesap ile bin 753 TL olacağını bildirdi.