Sütlü ve şerbetli tatlıların baş tacı Kıbrıs tatlısı! Denemeyen pişman oluyor!

Kıbrıs tatlısı kıvamı ve yumuşak dokusu ile özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olmaya hazırlanıyor. Halk arasında Rum tatlısı olarak da bilinen Kıbrıs tatlısı içerisinde galeta unu kullanılmaya başlandığından beri kalorisi düşürülerek diyet listelerinin de baş tacı olmayı başardı. Kıbrıs tatlısının yapılışı püf noktaları ile haberimizde…

Sütlü ve şerbetli tatlıların baş tacı Kıbrıs tatlısı! Denemeyen pişman oluyor!

Son dönemlerin popüler tarifleri arasında yer alan Kıbrıs tatlısı üzerindeki hafif kreması, sütlü ve şerbetli kıvamı cevizle buluştuğunda oluşan lezzet bombasını tüm damaklar beğenerek tüketecek. Beş çaylarının vazgeçilmezi haline gelecek kıbrıs tatlısının yapılışı da bir o kadar kolay ve masrafsız.

Kıbrıs Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları

Kıbrıs tatlısını yapmadan önce püf noktalarını bilmek gerekiyor. Yapılış aşamasında dikkat edilecek birkaç küçük nüans ile daha lezzetli ve tadından yenmeyen bir tarif elde edilebilir.

Tatlı yapımına öncelikle şerbetle başlamak avantaj sağlayacaktır.

Tatlı yapımında kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması dikkat edilmesi gereken ikinci noktadır.

Şeker ve yumurta karışımı iyi bir şekilde birbirine yedirilmeli ve köpüklenme görülmeye başlanana kadar karıştırılmaya devam edilmelidir.

Muhallebi aşamasında sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.

Pişirildikten sonra bir süre buzdolabında bekletmek lezzetini daha da arttırır.

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri

Sütlü ve şerbetli tatlıların baş tacı Kıbrıs tatlısı! Denemeyen pişman oluyor! - Resim : 1

●     Yarım su bardağı şeker

●     4 adet yumurta

●     Yarım su bardağı sıvı yağ

●     1 su bardağı galeta unu

●     Bir su bardağı Hindistan cevizi

●     Bir su bardağı ceviz

●     1 adet kabartma tozu ve vanilya

İç harcı için:

●     Bir bardak şeker

●     1 litre süt

●     İki çorba kaşığı un

●     İki çorba kaşığı mısır nişastası

●     Bir paket krem şanti

Şerbeti:

●     Yarım su bardağı şeker

●     2 su bardağı su

●     Bir paket vanilya

Kıbrıs Tatlısının Yapımı

Kıbrıs tatlısına öncelikle şerbetle başlamak gerekiyor. Şerbetin soğuması ve soğuk olarak üzerine dökülmesi gereklidir. Şerbeti hazırlamak için bir tencere içerisine su ve şeker konarak kaynatılmaya başlanır. Kaynamaya başladığı fark edildiğinde içine vanilya ilave edilir. 5 dakika bekletildikten sonra tencerenin altı kapatılır.

Tatlının kek tabanının oluşturulması için bir kap içerisine yumurta ve şeker alınır. Çırpmaya başlanır. Beyaz köpükleri fark edilene kadar çırpılır. Ardından üzerine sıvı yağ eklenir, karıştırılmaya devam edilir.

İçerisine Hindistan cevizi, galeta unu, ceviz, kabartma tozu,.vanilya konarak karıştırılma işlemine devam edilir.

Hazırlanan kek karışımı bir borcama aktarılır ve 170 derecelik fırında pişirilmeye başlanır. 25 ile 30 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır. İçerisine kakao ya da tarçın ilave ederek renklendirebilirsiniz.

Kek hamurunun pişme aşamasında muhallebi harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bir kabın içerisine; süt, un, nişasta ve şeker alınarak çırpılmaya başlanır. Ardından ocağın altını yakıp bu karışım kaynayıncaya kadar pişirilmelidir. Koyu kıvam aldığında ocağın altı kapatılır. Üzerine bir paket toz krem şanti eklenir ve 5 dakika boyunca çırpma işlemine devam edilir.

Pişmiş kek tabanını fırından çıkardıktan sonra bir süre beklenir. İlk sıcaklığı gittikten hemen sonra şerbet, kek tabanı ile buluşturulur. Ardından soğuması için bir köşede bekletilir.

Soğuyan ve şerbetini emen kek karışımının üzerine hazırlanmış krema dökülerek eşit bir şekilde yayılır. Ardından 3 saat boyunca buzdolabında dinlendirildikten sonra tüketilebilir.

Süslemek için:

Tatlıyı süslemek için üzerine ceviz, fındık kabukları, çikolata sosu, antep fıstığı ekleyebilirsiniz.