Sürücülere rahat bir nefes aldıracak indirim sinyali akaryakıttan geldi! İşte 7 Aralık 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Ham petrol ile brent tipi petrolün varil fiyatlarının 11 ay sonra 80 doların altına düşmesiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi başladı.

Sürücülere rahat bir nefes aldıracak indirim sinyali akaryakıttan geldi! İşte 7 Aralık 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Ocak ayından bu yana yaşanan resesyon endişelerinden tüm dünyayı sarmış olan enerji krizine kadar pek çok durumdan etkilenen ham ve brent petrolün varil fiyatları, bir türlü dengeye oturamadı. En son 7 Ocak 2022 tarihinde 80 doların altını görmüş olan ham ve brent petrolün varil fiyatlarında aynı seviyelere geri çekilme tam 11 ay sonra bugün yeniden başladı.

Bir süredir devam eden ham ve brent petrolün varil fiyatlarındaki aşağı yönlü hareketlilik akaryakıt tabelalarını da an ve an değiştirmeye başladı. Bu değişikliği yakından takip eden sürücüler, ham ve brent petrolün varil fiyatlarının 80 doların altına düşmesinin ardından akaryakıta indirim gelip gelmeyeceğini merak ederken; sektör kaynakları bu merakı giderecek bir açıklama yaptı.

AKARYAKITA BİR İNDİRİM DAHA GELİYOR

Son zamanlarda bir indirim bir zam derken, akaryakıt fiyatlarındaki tablo yeniden 2022 yılının başına dönerek, gün aşırı fiyatlar değişmeye başladı. Sadece son iki haftada 7 kez değişen akaryakıt fiyatlarına bir indirimin daha yolda olduğu bugün sektör kaynaklarınca açıklandı.

Ham petrol ile brent tipi petrolün varil fiyatlarındaki değişim, akaryakıt fiyatlarını bir kez daha aşağıya çekti. Tam 11 ay sonra yeniden 80 doların altına düşen petrol fiyatları, indirim sinyalini bu kez hem benzin hem de motorin için verdi. Sektör kaynaklarının beklentilerine göre, bu gece yarısından itibaren benzinin litresine 2 lira 15 kuruş; motorinin litresine ise 1 lira 90 kuruş indirim geleceği öğrenildi.

AKARYAKIT TABELALARINDA FİYATLAR DEĞİŞTİ

Sürücülere rahat bir nefes aldıracak indirim sinyali akaryakıttan geldi! İşte 7 Aralık 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları - Resim : 1

Akaryakıta gelen son indirim 6 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla motorine gelmişti. Gelen indirimin ardından akaryakıt fiyatları değişirken; akaryakıt istasyonlarındaki tabelalarda da yeni rakamlar yerlerini almaya başladı. İşte 7 Aralık 2022 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları:

İstanbul

  • Benzin: 20,19 TL

  • Motorin (Mazot): 22,97 TL

  • LPG (Otogaz): 10,57 TL

Ankara

  • Benzin: 20,37 TL

  • Motorin (Mazot): 23,13 TL

  • LPG (Otogaz): 10,83 TL

İzmir

  • Benzin: 20,36 TL

  • Motorin (Mazot): 23,20 TL

  • LPG: 10,58 TL