Staj ve çıraklık mağdurları buraya! Hayalleriniz gerçek oluyor! Beklenen görüşme gerçekleşti

EYT ile milyonlarca kişi hayalindeki emekliliğe ulaşırken staj ve çıraklık mağdurları EYT kapsamının dışında kalmış ve seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışmıştı.

Staj ve çıraklık mağdurları buraya! Hayalleriniz gerçek oluyor! Beklenen görüşme gerçekleşti

Emekli olma hayali kuran milyonlarca vatandaş EYT müjdesi ile sevinirken 2022 yılının son aylarından bu yana gündemde olan EYT ile ilgili vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) milyonlarca kişiyi kapsamı altına alırken gündeme yine staj ve çıraklık mağdurları geldi. 2 milyon 500 bin kişinin yararlanacağı EYT ile emeklilik hayali gerçek olurken staj ve çıraklık mağdurları hala gelecek detayları bekliyor. 

EYT ile milyonlarca kişi hayalindeki emekliliğe ulaşırken staj ve çıraklık mağdurları EYT kapsamının dışında kalmış ve seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışmıştı. Meslek lisesi çıkışlı vatandaşların staj kapsamında çalıştığı ilk yılların sigortasın EYT kapsamına dahil edilmezken staj ve çıraklık mağdurları meclisten gelecek son karara döndü. 

STAJ VE ÇIRAKLIK SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından mecliste tüm çalışmalar kısa süreliğine askıya alınmıştı. Özellikle son düzenlemeleri yapılacak olan EYT'nin meclisten çıkması beklenirken asrın felaketi ile tüm çalışmaları ertelenmişti. 

21 Şubat tarihinde meclise geleceği açıklanan EYT kapsamında bugün vatandaşlar detaylara kulak kesildi. 21 Şubat itibariyle staj ve çıraklık mağdurları da meclisten çıkacak son kararı merak ederken EYT kapsamında olup olmayacakları dikkat çekti. Bugün mecliste görüşülecek olan EYT ile ilgili geçtiğimiz günlerde yapılan görüşme gündeme geldi. 

16 Şubat tarihinde görüşme sağlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesi staj ve çıraklık mağdurlarını sevindirirken kendi haklarında bir kararın son dakika alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Yapılan dikkat çekici görüşme gündeme  Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Onur Önal tarafından getirildi. 

Staj ve çıraklık mağdurları buraya! Hayalleriniz gerçek oluyor! Beklenen görüşme gerçekleşti - Resim : 1

STAJ VE ÇIRAKLIK SON DURUM

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Önal bu görüşmenin staj ve çıraklık mağdurları için bir müjde olduğunu belirtirken  "Ne bir tane depremzede , ne EYT , nede STAJ mağduriyeti kalmayacak. Tüm mağduriyetlerin hepsi bitecek. Bu konular hakkında olumsuz konuşanlara aldırış etmeyin .Bir lafa bakın laf mı diye, birde söyleyene bakın adam mı insan mı diye?" ifadelerini kullandı. 

Bugün mecliste görüşülecek olan EYT kapsamında alınan kararları öğrenmek ve düzenlemenin meclisten çıkan son hali hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için medyahaber.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız. 

Etiketler: eyt