Süper Lig'in 4. haftasında Başakşehir'e konuk olan Galatasaray, tam 5 golün atıldığı zorlu deplasmandan 3-2'lik kritik bir galibiyetle dönmeyi başardı.
Mücadelenin 17. dakikasında Osimhen, takımını 1-0 öne geçirdi. 66'da Shomurodov penaltıdan attığı golle skoru eşitledi: 1-1.
71. dakikada Torreira yeniden Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti: 1-2.
76. dakikada ise Davinson Sanchez kendi kalesine attığı golle skora dengeyi getirdi: 2-2.
Karşılaşmanın 79. dakikasında ev sahibi takımdan Umut Bozok kırmızı kart görerek takımını 10 bıraktı.
10 kişi kalan rakibi karşısında etkisini artıran sarı kırmızılılar galibiyet golünü uzatmalarda Sara'nın serbest vuruştan attığı golle buldu.
Galatasaray Puanını 10'a Yükseltti
Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 10'a yükseltirken Başakşehir 4 puanda kaldı.
İlk Yarıdan Dakikalar
6. dakikada Batrakov'un pasında sağ kanatta topla buluşan Yunus Akgün'ün ceza yayı önünden şutunda kaleci Deniz Dilmen, sağına uzanarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.
13. dakikada Yunus Akgün'ün uzun pasında savunma arkasına sarkan Osimhen, altıpasın gerisinde sırtı kaleye dönük buluştuğu topa istediği gibi vuramadı. Meşin yuvarlak, kaleci Deniz'de kaldı.
16. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Torreira'nın kaptığı topla ceza yayı sağ çaprazında buluşan Osimhen'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp çizgiyi geçti. Oyunu devam ettiren hakem Kadir Sağlam, VAR kararıyla golü verdi: 0-1.
27. dakikada Sallai'nin sağ kanattan ortasında arka direkteki Osimhen, meşin yuvarlağı penaltı noktası civarında bulunan Batrakov'a indirdi. Rus oyuncu topa istediği gibi vuramadı ve meşin yuvarlak Başakşehirli oyunculara geçti. Bu sırada Umut Güneş topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmak isterken Sara'ya çarparak kaleye yönelen top direk dibinden auta çıktı.
43. dakikada Operi'nin ara pasıyla topla buluşan Kemen, Sanchez'den sıyrılarak ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, yakın direğin dibinden meşin yuvarlağı kornere çeldi.
Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapattı.
İkinci Yarıdan Dakikalar
53. dakikada Torreira'nın pasında sağ kanatta topla buluşan Yunus Akgün, içeriye doğru ortaladı. Altıpas gerisinde bulunan Sane'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
60. dakikada Umut Güneş'in pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Skov Olsen'in vuruşunda meşin yuvarlak, uzak direğin dibinden auta gitti.
66. dakikada Başakşehir penaltıdan beraberliği yakaladı. Galatasaray savunmasının uzaklaştırdığı topa sol kanatta kafayla vuran Kharebashvili, meşin yuvarlağı içeri doğru gönderdi. Ceza sahası sol çaprazında topa doğru hareketlenen Fayzullayev, Sallai'nin müdahalesinde yerde kaldı. Bu pozisyon sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Shomurodov, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.
71. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Leao'nun pasında ceza sahası sol kanadında topla buluşan Barış Alper Yılmaz, meşin yuvarlağı penaltı noktası gerisinde bulunan Torreira'ya aktardı. Uruguaylı oyuncu, ceza sahası sol çaprazındaki Jakobs ile verkaç yaptıktan sonra altıpas gerisinden yaptığı vuruşla ağları sarstı: 1-2.
75. dakikada Skov Olsen'in pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kharebashvili'nin vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
76. dakikada Başakşehir, yeniden beraberliği yakaladı. Skov Olsen'in sağ taraftan kullandığı kornerde altıpas üzerinde bulunan Sanchez, yaptığı ters kafa vuruşunda kendi ağlarını havalandırdı: 2-2.
79. dakikada Başakşehir 10 kişi kaldı. Ceza sahası sağ çaprazından şut çeken Umut Bozok, Sara'dan dönen topa dokunmak isterken Leao'ya yaptığı sert müdahale sonrası direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.
83. dakikada Galatasaray'ın golü VAR'dan döndü. Gabriel Sara'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta altıpas üzerinde bulunan Sanchez'in kafa vuruşunda top, ağlarla buluştu. Hakem Kadir Sağlam, VAR'dan gelen uyarı sonrası Sanchez'in ofsaytta olması sebebiyle golü iptal etti.
90. dakikada Galatasaray, skoru 3-2 yaptı. Ceza yayı içinde frikik kullanan Sara, kalecinin kapattığı köşeye yaptığı vuruşta ağları sarstı: 2-3.
Sarı-kırmızılı ekip, karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Okan Buruk: Bizim İçin Önemli Bir Galibiyet Oldu
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki müsabakasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Haftaya lider girdiklerini hatırlatan Buruk, “Bizim için önemli bir galibiyet oldu. Buraya lider geldik, yine lider yolumuza devam ediyoruz. Maça çok iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk yarı ile ikinci yarı arasında tabii ki fark var. İkinci yarı verdiğimiz kolay pozisyonlar oldu. Özellikle 60'tan sonra zaman zaman rakibin uzun toplarla da girdiği pozisyonlar vardı. Bazen bireysel hatalar da yaptık. Savunma dizilişi anlamında hatalarımız oldu. Ancak genel olarak oyuna hakim olduğumuz, kazanmaya yakın, çok fazla gol pozisyonuna giren, 3 golle de maçı bitiren takım olduk. Bu anlamda mutluyuz ama biri penaltıdan, diğeri kornerden iki gol yedik. Geçen hafta da iki tane duran toptan gol yemiştik. Bunlarla ilgili çalışacağız.” dedi.
Hakem Kadir Sağlam'ın performansından iki takımın da memnun olmadığını savunan Buruk, “Hakem performansından kimse mutlu değil. Nuri hoca da maçtan sonra bunu hakeme iletti. O da kırmızı kart gördü, ben sarı kart gördüm. Sarı kart, kırmızı kart gören bizler oluyoruz ama bakalım bu kadar kötü performans veren hakemlerle ilgili Merkez Hakem Kurulu neler yapacak?” ifadelerini kullandı.
Tecrübeli teknik adam, savunmada bireysel hatalara değinerek şunları kaydetti:
“İlk yarıda neredeyse verdiğimiz pozisyon yoktu. Rakibi kalemize getirmedik. İkinci yarı zaman zaman uzun gelen topla da verdiğimiz pozisyonlar oldu. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Maç 1-1'e gelince kötü oynadık. 2-2'den sonraki değişikliklerle rakip alanda daha çok vardık. Pozisyonlara girdik. Bir duran toptan gol attık ama ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Bir penaltı pozisyonu vardı, o da ofsayt olduğu için verilmedi. Yine üretkendik, pozisyona girdik. Bence Torreira'nın golü hazırlanış anlamında birçok kişinin dokunduğu, tek paslarla birlikte güzel bir gol oldu. Ancak hem duran topta hem oyun içerisindeki dizilişlerimizde ve savunma hamlelerimizde bazen zamanlama hataları yaptık. Oyuncular bazen, 'Bu topa nasıl olsa vururum, bu topu alırım, bu topu dönüp alırım.' diye düşünmüş olabilir. Futbolda hiçbir zaman bu rahatlığa yer yok. Ne kadar rahat olursanız o kadar çok pozisyon verirsiniz. Bu rahatlığı bitirmemiz gerekiyor. Yani bazen fazla özgüven çok fazla pozisyon verdiriyor.”
“Kasık sakatlıklarının diğerlerine göre iyileşme süreci daha kısa”
Okan Buruk, sakatlığı nedeniyle maçtan çıkan Victor Osimhen'in uzun süre sahalardan uzak kalmayacağını düşündüğünü söyledi.
Osimhen'in kontrollerinin yarın yapılacağını dile getiren Buruk, "Kasık sakatlıkları diğerlerine göre iyileşme süreci daha kısa. İnşallah en kısa zamanda döner. Beş gün sonra Sporting maçı var. Bu maça inşallah oyuncularımız yetişir." diye konuştu.
Yeni transferler Rafael Leao ve Deniz Gül'ün fiziksel olarak hazır olmadığını anlatan sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, “İkisi de tam hazır değil. Bu tür yüzde 100 hazır olmadan oynattığımız oyuncular sakatlık riski oluşturabiliyor. Hem Deniz Gül hem Leao şu anda takımımızın gerisinde. Onları bir an önce takım seviyesine getirmek gerekiyor. Leao bir sakatlıktan çıktı ve 10 günlük bir antrenman eksiği vardı. Burada başladı, iki gün bizle çıktı. Leao'yu iyi ve doğru kullanmak gerekiyor. Patlayıcılığı çok yüksek bir oyuncu. Hem birebiri oynayan hem savunma arkası koşular atan bir oyuncu. Sakatlık riskini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bugün oyuna erken bir şekilde almama nedeni buydu. Barış da daha önce santrforda bizim için iyi işler yaptı. Biraz süreye ihtiyacımız var. Türkiye'de kendimizi hep küçük gördüğümüz için buradaki oyuncular sanki hazır değil, Avrupa'dan gelen oyuncuları hep hazır görürüz. Maalesef bizde gelen oyuncular çok hazır durumda olmuyor. Bu süreçte de testlerini yaptık. Onların ekstra çalışmalarını da yapacağız. Ancak oynayabilirler, oynayamaz değiller. Oynadıkları zaman sakatlık riski oluşabilir.” değerlendirmelerini yaptı.
“Hem Gabriel Sara'yı hem Torreira'yı çok beğendim”
Galatasaray Teknik Direktörü Buruk, Gabriel Sara ile Lucas Torreira'nın performansını övdü.
Orta saha oyuncuları Lucas Torreira ve Gabriel Sara ile ilgili konuşan Buruk, “Hem Gabriel Sara'yı hem Torreira'yı çok beğendim. İkisi de birer golle süsledi. Orta saha oyuncularından istediğimiz savunma yönlerini iyi bir şekilde yapıp gol bulması çok sevindirici. Sara'nın performansının çok daha artacağını düşünüyorum.” şeklinde görüş belirtti.
Leroy Sane'yi Yunus Akgün'ün sağdaki yüksek performansından dolayı solda kullandığını anlatan Buruk, “Leroy'un solda oynadığı çok fazla maçı var. Kaleye dikine gitti, savunma arkası koşu yaptı. Bir tane tersten gelip kafa vuruşu vardı. Sağ taraftan gelen ortaya gidip kafa vurması beni sevindiren şeylerden biri. Hem savunma görevini iyi yaptı hem hücum görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Sağ tarafta oynayan Yunus çok formda. Yunus'un çok formda olması sağ tarafı bozmama nedenim. Sane'nin de sol tarafta oynadığı çok fazla maç var. O da dikine kaleye gidebilen bir oyuncu. Bence forvet arkasında da Sane'yi kullanabiliriz. Önemli olan bu tür çok mevkili oyuncularla bizim hedeflerimize doğru bir şekilde ulaşmamız.” ifadelerini kullandı.
Aleksey Batrakov ve Gabriel Sara'nın üçüncü haftadaki Göztepe maçındaki performansını beğendiği için bugün maça onlarla başladığını aktaran Buruk, “Orijinal yerlerine baktığımızda Gabriel Sara, 8 numaradır, Batrakov da 10 numaradır. Biz de orijinal yerlerinde oynattık. Göztepe maçının ikinci 45 dakika oynadığımız oyun çok hoşuma gitmişti. Bu oyunu oynama nedenim geçen haftaki iyi işlerdi.” diye konuştu.
“Yabancı kuralı herkesi çok etkiledi”
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, yabancı oyuncu kuralının Süper Lig'deki tüm kulüpleri olumusuz etkilediğini iddia etti.
Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda yer vermedikleri Kaan Ayhan ile görüştüğünü ve kararını anlattığını söyledi.
Yabancı oyuncu kuralının tüm takımları zorladığını ileri süren Buruk, sözlerini şöyle tamamladı:
“Birçok takımda eksik kalan yer var. Yabancı kuralı herkesi çok etkiledi. Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi arenasına bence çok daha iyi kadrolarla girebilirdi. Beşiktaş Avrupa Ligi'ne, Trabzonspor da Konferans Ligi'ne en iyi şekilde girebilirdi. Bu kuralla her şeyi tam olarak oturtamıyorsunuz. Yabancı kuralı nedeniyle çok fazla yerimiz yoktu. Ya elimizdeki oyuncuları tutacağız ya değiştireceğiz ama o değişimler de kolay olmuyor. Her istediğimiz en mükemmel olmadı. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılma aşamasında en çok kullandığı oyuncusu Talisca'yı göndermek zorunda kaldı. Bu kuralın hep yanlış olduğunu söyledik. Bu kuralı neden olduğunu anlayamıyorum. Keşke biri çıkıp, 'Bu yüzden yaptık.' dese. En iyi kadroyu oluşturamamamızın nedenlerinden biri de yerimiz olmaması. Bu değişimleri yapamadık. Elimizdeki oyuncular da değerli ve düzeni de hemen bozmak istemiyorsunuz. Birçok kulüp bence çok büyük zararlar etti.”
İstanbul Başakşehir: 2 - Galatasaray: 3
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Kadir Sağlam, Mehmet Kısal, Esat Sancaktar
İstanbul Başakşehir: Deniz Dilmen, Ömer Ali Şahiner (Dk. 83 Karbownik), Emin Bayram, Opoku, Operi (Dk. 63 Kharebashvili), Skov Olsen (Dk. 82 Ba), Kaluzinski (Dk. 74 Umut Bozok), Kemen, Umut Güneş, Fayzullayev (Dk. 74 Brnic), Shomurodov
Galatasaray: Uğurcan Çakır, Sallai, Sanchez, Lemina (Dk. 46 Abdülkerim Bardakcı), Jakobs (Dk. 82 Eren Elmalı), Torreira, Sara, Yunus Akgün, Batrakov (Dk. 68 Leao), Sane (Dk. 82 Deniz Gül), Osimhen (Dk. 33 Barış Alper Yılmaz)
Goller: Dk. 16 Osimhen, Dk. 71 Torreira, Dk. 90 Sara (Galatasaray), Dk. 66 Shomurodov (Penaltıdan), Dk. 76 Sanchez (Kendi kalesine) (İstanbul Başakşehir)
Kırmızı kart: Dk. 79 Umut Bozok, Nuri Şahin (Teknik direktör-maç sonunda) (İstanbul Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 37 Operi, Dk. 90 Kharebashvili (İstanbul Başakşehir), Dk. 63 Sallai, Dk. 66 Sanchez, Dk. 78 Leao (Galatasaray)