Sözleşmeli personeller bugünü bekliyordu! Bakanlık hemen harekete geçti! Düzenlemenin kapsamı netlik kazandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir süredir üzerine çalıştığı sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin düzenlemede son düzlüğe girildi. Bu ay TBMM’ye gelmesi beklenen düzenlemenin kapsamı netleşti.

Sözleşmeli personeller bugünü bekliyordu! Bakanlık hemen harekete geçti! Düzenlemenin kapsamı netlik kazandı!

Bu sene yıla memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yoğun bir tempo ile yılın sonuna yaklaşmaya başladı. Memur ve memur emeklilerinin kıdem düzenlemesini ele alan 3600 ek göstergenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onaylamasının ardından; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni rotası kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personeller oldu.

Bir süre önce kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personelin haklarının düzenlenmesine ilişkin çalışmaları başlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarda sona geldiği öğrenildi. Geçtiğimiz hafta ‘Son bir toplantı kaldı’ duyurusunda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 600 binden fazla sözleşmeli personeli ilgilendiren düzenlemenin kapsamını da net bir biçimde ortaya koydu.

SÖZLEŞMELİLER İÇİN YAPILACAK OLAN DÜZENLEMENİN KAPSAMI NETLEŞTİ

Sözleşmeli personeller bugünü bekliyordu! Bakanlık hemen harekete geçti! Düzenlemenin kapsamı netlik kazandı! - Resim : 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerinde çalışmaya devam ettiği sözleşmeli personel düzenlemesine ilişkin tablo netleşmeye başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 600 bin personeli belirli şartlar altında kadroya almaya hazırlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesine ilişkin son açıklama Bakan Vedat Bilgin’den geldi. Gerçekleştirdiği açıklamalar ile kapsamı net bir şekilde ortaya koyan Bakan Bilgin, konuyla ilgili son açıklamasında; “Düzenleme ile ilgili bu hafta son bir toplantı yapacağız. Düzenlemenin kapsamında sadece 4B’liler olacak” diye konuştu.

TERFİ ETME HAKKININ VERİLMESİ BEKLENİYOR

Öte yandan kapsamı net olmasına karşın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğü düzenlemenin taslağı henüz net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmadı. Kadrolu ile sözleşmeli arasında yer değiştirme ve terfi gibi farklı gidermesi beklenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesinin aynı zamanda uyuşmazlık olan sosyal hakların da dengelenmesini öncelediği bilgisi kulislerde yer almaya başladı. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle 2 ya da 3 yıldır sözleşmeli olarak çalışan kişilerin kadroya alınması bekleniyor.