Sosyal konut projesinde ilk kura çekiliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Sosyal Konut Projesinde ilk kuraların 7 Kasım tarihinde çekileceğini açıkladı.

Sosyal konut projesinde ilk kura çekiliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ Sosyal Konut Projesinde ilk kuraların 7 Kasım tarihinde çekileceğini açıkladı. İlk kuraların Şırnak ve Ardahan'da çekileceğini duyuran Kurum, "16 Kasım'a kadar 12 ildeki 22 bin 57 konutun kura çekimi tamamlanacak" dedi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ilk adım tamamlandı. Geçtiğimiz Pazartesi günü başvurular sona ererken yaklaşık 8 milyon başvurunun olduğu açıklanmıştı. Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasını sağlayacak TOKİ Sosyal Konut Projesinde 8 milyon başvuru yapılırken başvuruların sadece 5 milyonu geçerli sayıldı.

SOSYAL KONUT PROJESİNDE İLK KURA HANGİ İLDE ÇEKİLECEK?

İstanbul'un Beyoğlu İlçesi Okmeydanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'ne katılım sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, oldukça önemli açıklamalarda bulundu. İlk kuraların 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde çekileceğini dile getiren Bakan Kurum, "Bununla beraber Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz. Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ'mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek." dedi.

Açıklamalarına devam eden Bakan Kurum  "Kura çekimlerimizin tamamını inşallah 2023 Mart ayında tamamlayacağız. İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 

En çok başvurunun İstanbul'dan olduğu belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde sona eren başvuruyla ilgili bilgi veren Bakan Murat Kurum "1,5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu. Geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324. Projemize en çok da gençlerimiz ilgi gösterdi. 2 milyon 30 bin 277 gencimizin başvurusu var. En çok başvuru ise İstanbul'dan." ifadelerini kullandı.

Etiketler: kura