Son Dakika: Elektrikli Otomobillere Vergi Düzenlemesi Yapıldı, Fiyatlar 300 Bin TL Düştü!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan elektrikli otomobillerde ÖTV düzenlemesi teklifi, kabul edildi. Yeni düzenleme ile birlikte bazı elektrikli otomobil modellerinin fiyatlarında yaklaşık olarak 300 bin TL’lik bir fark oluştuğu gözlendi. İşte ÖTV düzenlemesine ve yeni fiyatlara ilişkin ayrıntılar…

Son Dakika: Elektrikli Otomobillere Vergi Düzenlemesi Yapıldı, Fiyatlar 300 Bin TL Düştü!

Araç üreticisi firmaların otomobil üretimi konusunda ağırlık vermeye başladıkları elektrikli otomobil modellerine, Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte giderek artan akaryakıt fiyatlarından ötürü mağdur olan tüketiciler de ilgi göstermeye başladılar. Bu kapsamda Türkiye’nin de yerli ve doğuştan elektrikli Togg ile elektrikli otomobil pazarına dahil olma hazırlığında olması, ülke vatandaşlarının araç satın alma planlarının değişiklik göstermesini sağladı. Son olarak yapılan vergi düzenlemesi ile birlikte de elektrikli otomobil satışlarında artış yaşanacağı ön görüldü.

Vergi Düzenlemesi Togg İçin!

Yakın zaman içerisinde Gemlik Tesisi’nde başlayacak olan deneme üretimlerinden sonra seri üretime geçecek olan ve 2023 yılının ilk üç ayında trafiğe çıkacak olan yerli otomobil Togg öncesinde hem Togg’u hem de ülkemizde satışa sunulan diğer elektrikli otomobilleri kapsayan yeni bir ÖTV düzenlemesi kararı alındı. Alınan karar ile birlikte tüketicilerin elektrikli otomobillere olan ilgilerinin artacağı tahmin ediliyor.

Elektrikli Otomobillerde ÖTV Düzenlemesi!

Son Dakika: Elektrikli Otomobillere Vergi Düzenlemesi Yapıldı, Fiyatlar 300 Bin TL Düştü! - Resim : 1

Togg’un trafiğe çıkmasına az bir zaman kala elektrikli otomobiller için birçok farklı alanda çeşitli düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. Daha önce yapılan açıklamalar ışığında elektrikli otomobillerin satışından alınan ÖTV oranlarında düzenlemeye gidileceği kamuoyuna bildirilmişti. Sonunda bu düzenleme yapıldı ve TBMM’ye sunulan teklif kabul edildi.

Yeni ÖTV kararına göre motor gücü 160 kW’ın fiyatı 700 bin TL’nin altında olan otomobiller için yüzde 10, motor gücü 160 kW’ın altında fiyatı 700 bin TL’nin üzerinde olan otomobiller için yüzde 40 ve motor gücü 160 kW’ın üzerinde fiyatı ise 750 bin TL’nin altında olan otomobiller için yüzde 50 vergi kararı verildi. Fiyatı 750 bin TL’nin üzerinde olan araçlar için ise vergi oranı yüzde 60 olarak belirlendi.

Yeni Fiyatlar Belli Oldu!

ÖTV düzenlemesinden sonra bazı araçların fiyatları şu şekilde açıklandı:

  •          Mini Cooper SE: 823.745 TL
  •          Volvo XC40: 1.266.700 TL
  •          Seres 3: 790.625 TL
  •          Skywell ET5: 713.854 TL
Etiketler: TOGG, elektrikli araba, Ötv