Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal açıklaması

Gelen bir son dakika bilgisi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstiklal'de yaşanan acı olaya ilişkin açıklama yapıldığı bilgisi geldi.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstiklal açıklaması

Bir son dakika bilgisi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul'un simgelerinden olan İstiklal'de yaşanan acı olaya ilişkin açıklamalar geldiği öğrenildi. 6 kişini hayatını kaybettiği, 53 kişinin ise yaralandığı patlamaya ilişkin açıklamalar gelmeye devam ederken bir son dakika bilgisi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan teröre teslim olunmayacağını bildirdi ve 

"Hain saldırının hemen akabinde olay yerine sağlık ve güvenlik ekiplerimiz sevk edilmiştir. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları hedefine ulaşamayacaktır. 4’ü olay yerinde 2’si hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu yaralı sayısı da 53, farklı rakamlar gelebilir valimiz tarafından aldığımız son bilgi bu. Türk milletini terörle teslim alma çabaları hedefine ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarından önce ise İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da konuya ilişkin açıklamalar yapmıştı. Resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Yerlikaya;

"Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır." diye konuşmuştu.

Öte yandan yine sosyal medya hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da;

"İstiklal Caddesi’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız.

İstiklal Caddesin’deki patlama ile ilgili Emniyet ve Sağlık ekiplerimize yardımcı olunması, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulması zaruridir. İlgili tüm ekipler bölgede, sağlıklı bilgilendirme yapacağız."

Diye konuştu.

Etiketler: taksim, beyoğlu, istiklal