Son dakika! Asgari ücretliler buraya! Maaş hesaplaması değişti! 1000 TL daha alacaksınız

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamada artı 1000 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu.

Son dakika! Asgari ücretliler buraya! Maaş hesaplaması değişti! 1000 TL daha alacaksınız

Yeni yılın gelmesinin ardından çok konuşulan konulardan birisi de asgari ücret zammı olmuştu. Milyonlarca asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren zam haberleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretin 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Asgari ücret yükselen enflasyon doğrultusunda 8 bin 500 TL'ye çıkarılırken asgari ücretli milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren açıklama yeniden geldi. 

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşı yakından ilgilendiren açıklamada artı 1000 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Vatandaşlar maaş artışları ve ek ödeme ile ilgili açıklamaları yakından takip etmeye devam ederken Haziran ayına dek asgari ücretin 9 bin 500 TL olarak yatırılacağı belirtildi. 

EK 1000 TL ÖDENECEK!

2022 yılının son aylarından 2023 yılının başına dek büyük bir merakla beklenen asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan artan enflasyon karşısında vatandaşı ezdirmeyeceklerini dile getirerek 5 bin 500 TL olan asgari ücreti 8 bin 500 TL'ye çıkardıklarını duyurmuştu.

Yapılan dikkat çekici açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ara zam sinyali vermeyi ihmal etmezken Haziran ayında yapılması beklenen ara zammın şimdiden uygulanabileceği yönünde haberler gündeme geldi. Haziran ayında gelmesi beklenen ara zam erkene çekilirken milyonlarca asgari ücretli vatandaşın yüzünü güldürecek ara zam uygulamasının başlatılacağı belirtildi. 

HAZİRAN AYINA DEK DEVAM EDECEK!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olurken vatandaşın depremin ardından ara zam beklentisi daha da arttı. Ara zammın Haziran ayında yapılması beklenirken erkene çekileceği konuşulmaya başlandı. 

Asgari ücretli çalışan vatandaşlara Haziran ayına kadar 8 bin 500 TL asgari ücrete ek olarak 1000 TL ısınma yardımının verileceği duyurusu yapıldı. 

Etiketler: asgari