48,4807 %0.03
56,4383 %0.11
6.852,70 %0.97
3.836.783 %0.74
Ankara
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET Yeni Parti'den Üsküdar Belediyesi Seçimleri Tepkisi: Bunun Adı Hırsızlıktır

Yeni Parti'den Üsküdar Belediyesi Seçimleri Tepkisi: Bunun Adı Hırsızlıktır

Üsküdar Belediyesi'nde başkan vekilliği koltuğunun olaylı bir oylamayla AK Parti'ye geçmesinin yankıları giderek büyüyor. Karara adeta ateş püsküren YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, meclisteki tabloyu "hırsızlık" ve "milli iradeye darbe" sözleriyle hedef aldı.

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Üsküdar Belediyesi’nde yapılan başkan vekili seçimlerine ilişkin “Bunun adı hırsızlıktır. Bir belediye çalınmıştır. Halkın iradesi çalınmıştır. Üsküdar halkına, İstanbul halkına saygısızlık yapılmıştır. Milli iradeye darbe yapılmıştır. Elbette sandıkta bunun hesabı sorulur. Bugün burada yaşadıklarımız sadece YENİ Parti’nin, bize oy veren seçmenlerin problemi değildir. Bu tüm Türk siyasetinin sınavıdır. Demokrasi, milli irade hepimize lazım. Bu yapılan ülkedeki Anayasal düzenin değiştirilmesidir, ortadan kaldırılmasıdır.” dedi.

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde, MYK toplantısına başkanlık etti. 

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, toplantı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları'nı tebrik eden Emre, şunlar kaydetti:

“Ülkemizdeki çocukların yaklaşık yüzde 33'ü akşam uyuduğunda yatağa aç gidiyor. Çocuklarımızın beşte biri, yetersiz ve düzensiz beslenmeden ötürü gelişim bozukluğu yaşıyor. Çocuklar geleceğimiz. Ülkenin bekası dediğimiz şey çocuklarımızı geleceğe doğru şekilde hazırlayabilmemiz. 'En azından bütün çocuklarımıza bir öğün okullarda sağlıklı ve dengeli bir yemek verelim' dedik. Bunun maliyeti yıllık bütçeye faizden ödenen rakamın sadece bir aylığına tekabül edecek bir rakam. 12 aylık ödediğiniz faizin 12'de 1'ine bu ülkedeki tüm çocukları en azından bir öğün sağlıklı şekilde besleme imkanınız var.”

ÜSKÜDAR SEÇİMLERİ TEPKİSİ

Emre, Üsküdar Belediyesi'nde gerçekleştirilen başkan vekili seçimlerine de tepki göstererek şöyle devam etti:

“Bu ülke çok seçimler gördü, çok iktidarlar geldi gitti ama hiçbir dönem siyaseten bu kadar kötülüğün, ahlaksızlığın, edepsizliğin yaşandığı bir dönemi görmedi. Üsküdar'da bir seçim gerçekleşti ve sonuçlandı. 31 Mart 2024 seçiminde aldığımız oy, yüzde 50, AKP-MHP bloğunun aldığı yüzde 43. Sahip olduğumuz meclis üyesi sayısı 29. 7 Nisan'da, Üsküdar Belediyesi'ne bir operasyon oldu. Operasyondan sonra belediye başkanımız Sinem Dedetaş'ın tutuklanacağına yönelik haberler yapıldı. Sürecin sonunda Dedetaş 29 Temmuz'da gözaltına alındı. 31 Temmuz'da tutuklandı. Beş gün sonra belediye başkan vekili seçimi yapıldı. Bunun üzerine il başkanı, oradaki arkadaşlar dedi ki 'Üsküdar halkının verdiği iradeye nasıl ihanet edilir? İçimizden kim bunu yaptıysa söylesin ya da çıksın gitsin. Böyle bir irade hırsızlığı yapılabilir mi?' Biri çıktı dedi ki 'Benim oğlum yurt dışında firarda. Bana söz verdiler. Eğer onlara oy verirsem oğlum gelecek, burada serbest kalacak.' Bunu kim, nerede söylüyor? Meclis üyesi Ahmet Başbaydar'ın çocuğu gerçekten yurt dışında aranıyor mu, kontrol edilebilir. Çocuğu KCK'dan aranıyormuş. Serbest kalma taahhüdü vermişler.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *