40,5860 %-0.48
47,7946 %-0.42
İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA SİYASET Saadet Partili Şerafettin Kılıç’tan Emekliye Bayram İkramiyesi Teklifi

Saadet Partili Şerafettin Kılıç’tan Emekliye Bayram İkramiyesi Teklifi

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç yaklaşan Kurban Bayramı öncesi emekliye bayram ikramiyesi verilmesi için çağrıda bulundu.

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM’de bugün yaptığı basın toplantısında emekliye bayram ikramiyesi konusuna da değindi. 

Saadet Partili Kılıç, 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciası’nın 11. yıldönümünde, hayatını kaybeden işçileri rahmetle andı. Benzer faciaların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirterek yetkilileri göreve davet etti.

“Engelliler İçin Kalıcı Adımlar Atılmalı”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle konuşan Şerafettin Kılıç, engellilerin haklarını bir lütuf değil, temel bir hak olarak tanımladı. Engelli vatandaşların taleplerini tek tek sıralayan Kılıç, bu alandaki çalışmalarda koordinasyonu sağlamak amacıyla “Engelliler Bakanlığı”nın kurulması gerektiğini ifade etti.

“Emeklilere En Az Bir Maaş İkramiye Verilmeli”

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ekonomik krizle boğuşan vatandaşların içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Kılıç şöyle konuştu:

“Bugün Türkiye’de emekli maaşı 15 bin lira, açlık sınırı ise 22 bin lirayı aştı. Emeklimiz unutuldu, asgari ücretli kardeşimiz çaresiz bırakıldı. Bayram öncesi emeklilere en az bir maaş ikramiye verilmeli. En düşük emekli maaşı asgari ücretin altına düşmemeli. Kurban kesemeyecek ailelere aynî yardımlar ivedilikle ulaştırılmalı. Asgari ücret yılda en az iki kez güncellenmeli. Bu düzen değişmeli. Emeklimiz, işçimiz, dar gelirlimiz insanca yaşamalı. Bayramlar bayram gibi yaşanmalı. Kurban kesemeyen değil, kurbanını paylaşan bir toplum olmalıyız.”

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır?
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *