45,9114 %0.46
53,4293 %-0.06
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber SİYASET Namık Kemal Zeybek: AK Parti’nin Alevi Açılımı Samimi Değildir

Namık Kemal Zeybek: AK Parti’nin Alevi Açılımı Samimi Değildir

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti tarafından dile getirilen “Alevi açılımı” söyleminin göz boyama olduğunu savundu.

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti TBMM Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta’nın açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Zeybek, söz konusu yaklaşımın AK Parti’nin referans aldığını ifade ettiği dini anlayışın bir yansıması olduğunu belirtti.

“Bu Anlayış Emevi Ve Ebussuud Geleneğidir”

AK Parti’nin benimsediği dini bakış açısının tarihsel olarak Emevi ve Ebussuud Efendi çizgisine dayandığını savunan Namık Kemal Zeybek, Kanuni Sultan Süleyman döneminin şeyhülislamı Ebussuud Efendi’nin fetvalarına dikkat çekti. Zeybek, bu fetvalarda Alevilere yönelik son derece ağır ve dışlayıcı ifadelerin yer aldığını ileri sürdü.

Alevilere Yönelik Tarihsel Yaklaşım Eleştirisi

Zeybek, Ebussuud Efendi’nin fetvalarında Alevilere yönelik “öldürülmeleri gerektiği" ve “mallarının ve kanlarının helal olduğu” yönünde ifadeler bulunduğunu ileri sürerek, bu anlayışın günümüzde de farklı biçimlerde sürdürüldüğünü savundu.

“Alevi Açılımı Göz Boyamadır”

ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, AK Parti tarafından dile getirilen “Alevi açılımı” söyleminin samimi olmadığını belirterek, bu yaklaşımın toplumda karşılık bulmadığını ifade etti. Zeybek, söz konusu politikaların göz boyama ve oy toplama amacı taşıdığını söyledi.

Zeybek, açıklamasında, toplumsal barış ve inanç grupları arasında eşitlik ilkesinin ancak samimi ve kapsayıcı bir anlayışla mümkün olabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *